. Казаха ми че може да е от накладките, смених ги и пак по същия начин. Автомобила е без кантар на моста, ако някой има идея от какво може да е, или се е сблъскал с подобен проблем моля да сподели благодаря предварително Спирачки Golf 2 GTI малък проблем!
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Спирачки Golf 2 GTI малък проблем!
Здр колеги, имам малък проблем с въпросното голфче. Когато натискам педала плавно в движение винаги ми хваща първо задно дясно колело и започва да се сурка
и както сега времето е доста пързаливо като чукна леко спирачката и ме завърта все едно съм дръпнал ръчната
. Казаха ми че може да е от накладките, смених ги и пак по същия начин. Автомобила е без кантар на моста, ако някой има идея от какво може да е, или се е сблъскал с подобен проблем моля да сподели благодаря предварително 
. Казаха ми че може да е от накладките, смених ги и пак по същия начин. Автомобила е без кантар на моста, ако някой има идея от какво може да е, или се е сблъскал с подобен проблем моля да сподели благодаря предварително - Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Спирачки Golf 2 GTI малък проблем!
Колега, някой някога сменял ли е нещо по системата, масло, помпа, маркучи. Погледни какъв е цвета на спирачната течност, ако наподобява цвета на старо двигателно масло ще има доста работа.
Подготви се да започнеш със обезвъздушаване на системата. Колелетата са на диагонал предно дясно със задно ляво. Ако след това не се оправи, почваш с нова помпа, съветвам те ако мъркучите са стари и са се напукали да ги смениш с нови, и тези на задния мост. Следващото е дебелината на дисковете, ако са много износени- нови+накладни, прегледай и предните и задните. Задните са малко с чалъм, относно прибирането на цилиндруте в апаратите, и понякога прави проблем ексцентрика за ръчната. Ако има реч на масло ртябва да се отстрани, иначе нищо не правиш.
Общо взето това е.
Подготви се да започнеш със обезвъздушаване на системата. Колелетата са на диагонал предно дясно със задно ляво. Ако след това не се оправи, почваш с нова помпа, съветвам те ако мъркучите са стари и са се напукали да ги смениш с нови, и тези на задния мост. Следващото е дебелината на дисковете, ако са много износени- нови+накладни, прегледай и предните и задните. Задните са малко с чалъм, относно прибирането на цилиндруте в апаратите, и понякога прави проблем ексцентрика за ръчната. Ако има реч на масло ртябва да се отстрани, иначе нищо не правиш.
Общо взето това е.
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа:Колега, някой някога сменял ли е нещо по системата, масло, помпа, маркучи. Погледни какъв е цвета на спирачната течност, ако наподобява цвета на старо двигателно масло ще има доста работа.
Подготви се да започнеш със обезвъздушаване на системата. Колелетата са на диагонал предно дясно със задно ляво. Ако след това не се оправи, почваш с нова помпа, съветвам те ако мъркучите са стари и са се напукали да ги смениш с нови, и тези на задния мост. Следващото е дебелината на дисковете, ако са много износени- нови+накладни, прегледай и предните и задните. Задните са малко с чалъм, относно прибирането на цилиндруте в апаратите, и понякога прави проблем ексцентрика за ръчната. Ако има теч на масло трябва да се отстрани, иначе нищо не правиш.
Общо взето това е.
Маркучите са нови, няма теч на масло, течността си е бистра, обезвъздушавал съм ги 3-4 пъти по реда: задно дясно, задно ляво, предно дясно, предно ляво, дисковете не са много износени, накладките са сменени
- olimpiaivo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега главния проблем ти е това,че го няма кантара задницата е много лека и затоова хващат задните първо.Единият ти заден апарат може да не се саморегулирал добре и за това да ти блокира само едното колело.Мини на един стенд за спирачки и виж как точно хващат задните и най вече на ръчна,но при наличие на кантар който е регулиран добре задна гума е много трудно да блокира при ненатоварена кола.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
явно помпата си заминава и предния кръг или нехва6та изобшто или съвсем леко.Когато си спрял и колата е запалена като натисне6 педала стои ли горе или пропада?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
може да е проблемен апарата.
сваля се, разглобява се, профилактира се и се вижда.
сваля се, разглобява се, профилактира се и се вижда.
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Педалът не пропада, всичко си е нормално, минал съм я на валяците да проверя дали ще хваща по рано - не пак нормално и двете едновременно с еднакви стойности 
- Glove
Това че го няма кантара не е проблем, и аз съм без кантар и си спира добре. Поредността ти на обезвъздушаваме малко ме съмнява, понеже както ти писах по-горе колелетата са на диагонал. Предната част на помпата е свързана с предно лябо колело и предно дясно, и задната част с предно дясно и задно ляво. Провери дали е така, невярвам някой да ги е пипалл но все пак, нагледал съм се на майстори.
1. Опитай пак да ги обезвъздушиш но по последобателността която ти описах.
2. Щом казваш че спират само задните и свичко е наред с помпата, търси пролема по трасето, или е гадно спирашни мъркучи или има нещо което пречи на апаратите да работят правилно. Провери тръбичките да не са смачкани някъде.
1. Опитай пак да ги обезвъздушиш но по последобателността която ти описах.
2. Щом казваш че спират само задните и свичко е наред с помпата, търси пролема по трасето, или е гадно спирашни мъркучи или има нещо което пречи на апаратите да работят правилно. Провери тръбичките да не са смачкани някъде.
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Като напомпя няколко пъти педала го няма тоя проблем но ако се наложи да я чукна някъде внезапно и става така, като я набия разко си коват 4-те но при плавно натискане първо заковава задно дясно 
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Щом като напомпиш няколко пъти се оправя, най-вероятно трябва да смениш гумичките на помпата или цялата помпа.
- Glove
Ти ли си прави спирачките или така я взе, питам защото искам да разбера преди да се правил нещо по спирачките дали спирашната речност е сменена или не. Питам те защото имах подобен проблем. Когато си купих колата течността беше станала като отработено двигателно масло, смених течността, накладки и мъркучи и после останах без спирачки. Обезвъздъшава се всичко наред, но като тръгнеш да спираш нищо, трябва да скочиш ряско на педала че да спре. Оправи се след като смених помпата с нова.
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
От както съм я купил си е така, не съм сменял течност и не мисля че стария собственик я е сменял, но и не мисля че като я сменя това ще подобри ефекта. Виждал съм на други ФВ от зад са с една тръбичка за спирачките и един тройник (разпределител) го пръска на двете колела. Въпроса ми е ако пробвам да го направя по този начин и да изолирам едната тръбичка дали ще има ефект и тогава в краен случай да сменям спирачната помпа??? 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Гумичките за помпата струваха около 20лв - ремонта не е толкова скъп, че да си струва да си правиш експерименти със спирачките.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Ти как мислиш, дали не е от това? И пак ми обяснявайте как е по-хубаво без кантар и няма никакви проблеми... А немските инженери са тъпаци и слагат ненужни части по колите - да ги оскъпяват излишно!ihristov написа:АвтомобилЪТ е без кантар на моста, ако някой има идея от какво може да е..
И аз го играх това на бегачката, уж да спира повече без кантар... и след едно каране на пистата си го върнах на мястото!
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Кантара не съм го махнал аз, така си я купих. Виждал съм три МК2 който са без кантар и го няма този проблем, брат ми има същия МК2 който имаше кантар, махна го и всичко е нормално, при него всички колела хващат едновременно както и при другите, само при мен нещо не се получава 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”