Проблем жило съединител?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bochogo
Автомобил:
Двигател:

Проблем жило съединител?

Мнениеот bochogo » Съб 03 дек 2011 21:41

Здравейте на колегите след ремонта на коляновия вал на мотора(1,9ТД)...всичко при зглабянето добре но съединителя отделя много горе почти накрая...Та въпроса ми е от каде се регулира самото жило или от някаде другаде ми идва проблема?

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Re: Проблем жило съединител?

Мнениеот martin4o_mom4e » Нед 04 дек 2011 9:45

Закачили сте жилото в разтегнато положение.Най-вероятно си с саморегулиращото се жило
Изображение
Преди да го закачите,трябва да бъде събрано,с помощта на това "бялото" което е показано на снимката (мисля че ме разбра).Събирате го,после го закачате на педала и вилката на съединителя,и го разкачвате от това "бялото"

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Пон 05 дек 2011 0:12

А има ли вариант разстегнато жило да се закачи в положение стегнато и да се оправи хода му?

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Пон 05 дек 2011 21:27

Сигурно трябва да се разкачи и тогава...аз пробвах сякакви усилия не става :banghead:

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Вто 06 дек 2011 21:03

bobi_diesel написа:А има ли вариант разстегнато жило да се закачи в положение стегнато и да се оправи хода му?

Трябва да си много як в ръцете за да го направиш.
ПП.За да го закачиш в ратегнато положение,закачаш го на вилката на съединителя (на скоростната кутия) и другия му край трябва да го закачиш на педала на съединителя НО В ПОЛОЖЕНИЕ НА ПУСНАТ (не натиснат)педел,подари което има недостиг на жило от подядъка на 2-3 см.Ако може да издърпаш жилото,за да обереш недостига и да го закачиш си гоУем :bowdown
Много внимавайте с това оребреното дето е,защото ако се скъса .... то играе роля на ограничител.Може да се събере от разтегнато в събрано,но много скапано става,вътре има пружина и иска яко дърпане и натискане и става.Ако нямате закопчалка мога да услужа с една,ако се наблизо :)

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Вто 06 дек 2011 23:11

Далеч съм :banghead: И няма да стене...50 кила съм :D Иначе благодаря за инфото.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 06 дек 2011 23:43

Не съм сигурен, че съм разбрал какъв е проблема, ама няма ли начин да напънеш вилката с крик или някакъв лост и жилото да се охлаби.
Поне на моята скоростна кутия използвам крик за да закача жилото.

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Сря 07 дек 2011 9:40

bochogo написа:Здравейте на колегите след ремонта на коляновия вал на мотора(1,9ТД)...всичко при зглабянето добре но съединителя отделя много горе почти накрая...Та въпроса ми е от каде се регулира самото жило или от някаде другаде ми идва проблема?

без никакви ремонти в един момент съединителя започна да зацепва най горе и имах съмнение, че съединителя всеки момент ще почне да боксува.. Чудеики се кво да правя и вече се настройвах за нов феродов диск отворих капака хванах и дръпнах силно на горе жилото и мн. се изненадах пробвайки го .че се появи пак около 1/3 свободен ход на педала. това беше решението на проблема

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”