Та проблема е, смених си съединителя при уш свестен майстор, той ми смени съединителя, семеринг и някакъв лагер. Проблема, е поне той така каза, че на семеринга които е на пръта до двигателя отстрани на семеринга имало ражда и малко разстояние и от там хвърля масло на съединителя.
В началото когато смени съединителя той ми каза че имало само малко ражда, карах си нормално и доста бързичко нямаше проблем, но след около 2000км качвам нагорнището на изхода от варна за бургас с 120км скорост и какво става изведнъж изглежда от големия напън по нагорнището ми избоксува съединителя. Звъня веднага на майстора и отивам при него в сервиза и той ми обяснява, че около семеринга който е на двигателя като има голям напън на двигателя и маслото в двигателя се пличкало много и хвърляло масло покрай семеринга. Въпроса ми е това възможно ли е? Каза ми че управия има, но се сваля целия двигател за да се мине на струг и т.н. работата е дебела. Също да кажа че това не го прави винаги само когато се кара бързичко от 3000 оборота нагоре... да подчертая също че отдолу ми сълзи леко масло по корпуса.
Колата е Голф 3 двигател АФТ 101 коня,1996 година съединителя е ЛУК цял комплект.около 205 лв.
мисля че това е за сега, ако съм пропуснал нещо извинявам се.
Голф 3-Проблем с омаслен съединител.
-
Infernal_fire
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3-Проблем с омаслен съединител.
Последна промяна от Infernal_fire на Сря 01 юни 2011 8:52, променено общо 1 път.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с омаслен съединител.
Колега отиди в сервиз да ти сменят семеринга докато не си запалил новия съединител.Този които ти го е сменял ти приказва пълни глупости,и явно не е в час.Ако не е таина колко ти взе за смяната.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В никакъв случай рязане на челото или леглото - МНОГО проблеми ще имаш после , личен опит * .
колега какви са тия майстори това ако е семеринг на скоростната кутия и изтича масло и скоро и скоростна кутия ще изхвърлиш. 1 на 100000000 не съществува нещо като отвор за да истича масло от там и то да се пробил ей така от самосебеси . все някъде има да изтича от нещо което е за смяна. аз като сменях съединителя и ми смениха и семеринг на скоростната кутия. а пък може да имаш за смяна семеринг на двигателя.
-
Infernal_fire
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги благодаря за отговорите много се надявам да е от семеринга, но майстора каза че го е сменил семеринга, не го е сложил като трябва ли не знам или ме е излагал, но съм сигурен че каза че е сменил семеринга, който е на двигателя.
за колегата парите бяха общо 320лв: 205 съединител цял комплект 80 лв труд и остатъка е лагера и семеринга.
за колегата парите бяха общо 320лв: 205 съединител цял комплект 80 лв труд и остатъка е лагера и семеринга.
-
Infernal_fire
- Автомобил:
- Двигател:
за колегата който каза да сменям семеринга бих искал да попитам пак ли ще ми вземат пари колкото за смяна на съединител понеже си мисля че трябва да се свали съединителя и т.н. ?
- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
Колега според мен има няколко варианта,първия-тоя "свестен майстор" въобще да не ти е сменил съеденителя(щото износения съеденител боксува при по-голямо натоварване-както казваш ти около 3000 оборота,ти казваш че има теч на масло но не си убиден че е от семеринга а казваш че е някъде отдолу,може да улива от някъде,а такива уливания при наклони от нещо си и от някъде са пълни глупости както ти казва майстора),второ-ако всичко е сменил,значи семерингата дето я е сложил е пълен боклук че след 2000 км. да почне да изпуска,и трето ако цялата работа е от тая семеринга значи не я е сложил както трябва!!!Един съвет,ако мислиш да я караш пак на майстор-намери свободно време и стой да видиш кво правят и кво е направено от предния майстор!!!Пожелавам ти успех и дано да миниш по евтино и бързо!! 

-
Infernal_fire
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за отговорите мн се надявам да е от семеринга и да задължително ще съм при майстора като го сменя.
-
Black_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
Колега има ли някакво развитие по проблема ти ?
-
Infernal_fire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3-Проблем с омаслен съединител.
Не колега не съм го правил след 2 или 3 седмици ще го отворим да видим за какво става въпрос, надявам се да е семеринг един майстор ми обяснява че некадърните майстори намистат самия семеринг с чук и тогава се прецаквал и т.н.
-
Black_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
ок пиши като имаш резултат за да може евентуално да помогнеш и на други колеги с решението на проблема
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Както сам е споменал майстора при смяната на съединителя-имаш проблем в "леглото" на семеринга,само не знам защо не е взел мерки по въпроса!За такива "статични" места си има изход и той не е "струг".Има си лепила,течни метали...всякакви гадости,все пак не се уплътняват 100 бара.Друг е случая,ако е наранена "шийка" на вала ,там дето контактува с "устните" на семеринга...много "перверзно" става....
На мен ми изпуска откъм скоростната на бензинката,има-няма 6 години и 40к.км. чакам да издъхне и при смяната му да видя тоя гумен "науйник",ма още се държи завалията.
На мен ми изпуска откъм скоростната на бензинката,има-няма 6 години и 40к.км. чакам да издъхне и при смяната му да видя тоя гумен "науйник",ма още се държи завалията.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Е ти от май месец та сега пак се сещаш, така ли?!?
Добре, де! Ти си знаеш!
Ама до тук писалите не сте съвсем прави
Те това нещо смених на моя мотор преди няколко седмици, защото навремето бях прецакал едната резба на картера и от там ми таеше.
Тази страница всъщност затваря странично блока на двигателя в долната му част и през нея стърчи шийката на коляновия вал. И там наистина има семеринг.
За съжаление се налага да се свали двигателя, за да се смени туй чудо
Добре, де! Ти си знаеш!
Ама до тук писалите не сте съвсем прави
Страница блок към картер (води се семеринг) - 38.93
Те това нещо смених на моя мотор преди няколко седмици, защото навремето бях прецакал едната резба на картера и от там ми таеше.
Тази страница всъщност затваря странично блока на двигателя в долната му част и през нея стърчи шийката на коляновия вал. И там наистина има семеринг.
За съжаление се налага да се свали двигателя, за да се смени туй чудо
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”