Голф 3-Проблем с омаслен съединител.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Infernal_fire
Автомобил:
Двигател:

Голф 3-Проблем с омаслен съединител.

Мнениеот Infernal_fire » Съб 28 май 2011 11:24

Та проблема е, смених си съединителя при уш свестен майстор, той ми смени съединителя, семеринг и някакъв лагер. Проблема, е поне той така каза, че на семеринга които е на пръта до двигателя отстрани на семеринга имало ражда и малко разстояние и от там хвърля масло на съединителя.
В началото когато смени съединителя той ми каза че имало само малко ражда, карах си нормално и доста бързичко нямаше проблем, но след около 2000км качвам нагорнището на изхода от варна за бургас с 120км скорост и какво става изведнъж изглежда от големия напън по нагорнището ми избоксува съединителя. Звъня веднага на майстора и отивам при него в сервиза и той ми обяснява, че около семеринга който е на двигателя като има голям напън на двигателя и маслото в двигателя се пличкало много и хвърляло масло покрай семеринга. Въпроса ми е това възможно ли е? Каза ми че управия има, но се сваля целия двигател за да се мине на струг и т.н. работата е дебела. Също да кажа че това не го прави винаги само когато се кара бързичко от 3000 оборота нагоре... да подчертая също че отдолу ми сълзи леко масло по корпуса.
Колата е Голф 3 двигател АФТ 101 коня,1996 година съединителя е ЛУК цял комплект.около 205 лв.
мисля че това е за сега, ако съм пропуснал нещо извинявам се.

Последна промяна от Infernal_fire на Сря 01 юни 2011 8:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с омаслен съединител.

Мнениеот golf_III_2e » Съб 28 май 2011 20:13

Колега отиди в сервиз да ти сменят семеринга докато не си запалил новия съединител.Този които ти го е сменял ти приказва пълни глупости,и явно не е в час.Ако не е таина колко ти взе за смяната.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Съб 28 май 2011 20:40

В никакъв случай рязане на челото или леглото - МНОГО проблеми ще имаш после , личен опит * .

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 28 май 2011 20:52

колега какви са тия майстори това ако е семеринг на скоростната кутия и изтича масло и скоро и скоростна кутия ще изхвърлиш. 1 на 100000000 не съществува нещо като отвор за да истича масло от там и то да се пробил ей така от самосебеси . все някъде има да изтича от нещо което е за смяна. аз като сменях съединителя и ми смениха и семеринг на скоростната кутия. а пък може да имаш за смяна семеринг на двигателя.

Infernal_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Infernal_fire » Съб 28 май 2011 22:18

здр колеги благодаря за отговорите много се надявам да е от семеринга, но майстора каза че го е сменил семеринга, не го е сложил като трябва ли не знам или ме е излагал, но съм сигурен че каза че е сменил семеринга, който е на двигателя.
за колегата парите бяха общо 320лв: 205 съединител цял комплект 80 лв труд и остатъка е лагера и семеринга.

Infernal_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Infernal_fire » Съб 28 май 2011 22:20

за колегата който каза да сменям семеринга бих искал да попитам пак ли ще ми вземат пари колкото за смяна на съединител понеже си мисля че трябва да се свали съединителя и т.н. ?

Потребителски аватар
tonev79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonev79 » Нед 29 май 2011 2:17

Колега според мен има няколко варианта,първия-тоя "свестен майстор" въобще да не ти е сменил съеденителя(щото износения съеденител боксува при по-голямо натоварване-както казваш ти около 3000 оборота,ти казваш че има теч на масло но не си убиден че е от семеринга а казваш че е някъде отдолу,може да улива от някъде,а такива уливания при наклони от нещо си и от някъде са пълни глупости както ти казва майстора),второ-ако всичко е сменил,значи семерингата дето я е сложил е пълен боклук че след 2000 км. да почне да изпуска,и трето ако цялата работа е от тая семеринга значи не я е сложил както трябва!!!Един съвет,ако мислиш да я караш пак на майстор-намери свободно време и стой да видиш кво правят и кво е направено от предния майстор!!!Пожелавам ти успех и дано да миниш по евтино и бързо!! :beer

Infernal_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Infernal_fire » Нед 29 май 2011 8:59

благодаря за отговорите мн се надявам да е от семеринга и да задължително ще съм при майстора като го сменя.

Black_Devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black_Devil » Нед 27 ное 2011 17:16

Колега има ли някакво развитие по проблема ти ?

Infernal_fire
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3-Проблем с омаслен съединител.

Мнениеот Infernal_fire » Съб 03 дек 2011 1:01

Не колега не съм го правил след 2 или 3 седмици ще го отворим да видим за какво става въпрос, надявам се да е семеринг един майстор ми обяснява че некадърните майстори намистат самия семеринг с чук и тогава се прецаквал и т.н.

Black_Devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black_Devil » Вто 06 дек 2011 22:34

ок пиши като имаш резултат за да може евентуално да помогнеш и на други колеги с решението на проблема

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 06 дек 2011 23:15

Както сам е споменал майстора при смяната на съединителя-имаш проблем в "леглото" на семеринга,само не знам защо не е взел мерки по въпроса!За такива "статични" места си има изход и той не е "струг".Има си лепила,течни метали...всякакви гадости,все пак не се уплътняват 100 бара.Друг е случая,ако е наранена "шийка" на вала ,там дето контактува с "устните" на семеринга...много "перверзно" става....
На мен ми изпуска откъм скоростната на бензинката,има-няма 6 години и 40к.км. чакам да издъхне и при смяната му да видя тоя гумен "науйник",ма още се държи завалията.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 07 дек 2011 0:02

Е ти от май месец та сега пак се сещаш, така ли?!? :shock
Добре, де! Ти си знаеш!
Ама до тук писалите не сте съвсем прави ;)
Страница блок към картер (води се семеринг) - 38.93

Те това нещо смених на моя мотор преди няколко седмици, защото навремето бях прецакал едната резба на картера и от там ми таеше.
Тази страница всъщност затваря странично блока на двигателя в долната му част и през нея стърчи шийката на коляновия вал. И там наистина има семеринг.
За съжаление се налага да се свали двигателя, за да се смени туй чудо :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”