Първо искам да се извиня,че пиша тук (като собственик на Сеат Ибиза),но във форума на Сеат не намерих помощ и насока за разрешаването на проблемите ми.
Така започвам от самото начало, както и в заглавието пише двигателя е 1.6i ABU 75 понита
Преди 2 седмици изкарвам колата от гаража и гледам локвичка антифриз на земята, отварям капака и забелязах че там където е гарнитурата на главата от към ангренажния ремък се събира антифриз и се стича по блока а от там на земята. Посъветвах се с майстор, който каза, че трябва да сменям гарнитурата на главата, ок хубаво оставих му я и на другия ден вечерта я взимам "готова" със сменена гарнитура шлайфана глава нови болтове за захващане на главата към блока и там започва страшното.
1. При първо палене на студен двигател оборотите скачат и се задържат над 1100 и тресе 2-3 минути докато се поразработи.
2. Когато загрее двигателят и спра на светофар и изключа от скорост оборотите започват да "играят" между 600-700 и да тресе.
3. Започна да пуши бял пушек от ауспуха ВИДЕО в случая тук двигателя е студен, но и при загрял двигател положението е същото а като го форсирам става димна завеса..
4. Проблема с теча на антифриз остана, но този път не от старото място а от друго. Закарах колата на втори майстор и там се оказа, че водната тръба под изпускателния колектор е спукана, смени я човека обаче на другия ден отново антифризна локвичка в гаража.
5. Под капачката на маслото се образува "БОЗА" обаче маслото е бистро и има долу/горе същия цвят като на тази СНИМКА
Ще съм много благодарен ако има някой, който се е сблъсквал със подобни проблеми да сподели как ги е отстранил, да ме насочи къде да търся причината за тях.