Оборотите играят на празен ход - 1.8 2H/PF

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Оборотите играят на празен ход - 1.8 2H/PF

Мнениеот Gigabyte » Чет 05 яну 2012 15:09

Значи до преди го нямах този проблем ,наскоро се появи. От време на време(не постоянно) като колата е на празен ход започват оборотите да играя в порядъка 500-1500(обяснявам си ,че те падат ,а компютъра(или там каквото е) се опитва да ги нормализира и затова ги вдига до 1500 и после пак падат ,но това е моята теория :Mr Green Fun ). На какво може да се дължи проблема? Темп.датчик ми е окей ,дебитомера го замервах и той е ОК ,никога не е имала газ колата ,за да го окриви и тн. Също се съмнявам в стъпковия мотор(когато купих колата преди 1 година беше отишъл все и докато не загрееше оборотите бяха много ниски ) ,който смених и до преди няколко седмици нямаше проблеми с него. Направих си опита като почнат да играят така оборотите ,да откача буската на ст.мотор и оборотите се нормализират и се форсира значително по-добре. Дали е от него или колата просто влиза в някъв режим да не работи с него? Пощурях с тоя Digifant 2.... :screwy

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Оборотите играят на празен ход - 1.8 2H/PF

Мнениеот snupeca » Чет 05 яну 2012 15:22

Gigabyte написа:Направих си опита като почнат да играят така оборотите ,да откача буската на ст.мотор и оборотите се нормализират и се форсира значително по-добре. Дали е от него или колата просто влиза в някъв режим да не работи с него? Пощурях с тоя Digifant 2.... :screwy

Май си си отговорил сам. До колкото знам, стъпковия играе роля докато мотора позагрее, после оборотите се държат от датчика на коляновия вал. :roll:

Последна промяна от snupeca на Чет 05 яну 2012 15:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 05 яну 2012 15:45

Gigabyte написа:да откача буската на ст.мотор и оборотите се нормализират и се форсира значително по-добре.wy

А трябва да притресе или да направо загасне, колега. Колата дърпа т.нар. немерен въздух отнякъде.
Така мисля :roll:
Инак клапана регулира празния ход. Промий го с кореселин здраво и т.н. :beer

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 05 яну 2012 22:23

И аз помислих за варината с дърпането на въздух :kissy: Маркуча на времето аз "умника" го рязох да отвеждам маслените пари и там на оня х*йня сигурно дърпа. Ще го излоирам добре ,ще почистя стъпковия и ще пробвам пак. Интересеното ми е ,че не ми го прави тоя номер постоянно ,а от време на време. Също преди наистина кат откачах стъпковия тръгваше да гасне ,а сега си държи нормалн обороти... странно :mrgreen:

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Чет 05 яну 2012 23:39

и при мен е така вече една година и не мога да открия проблема :banghead: кво ли не гледах и преглеждах...смених и тва стъпково моторче с друго убеден,че е от него-да,ама не!пак си е същото-докато не загрее тресе и гасне някой път при смяна на предавките.много дразнещо.загрее ли си заковава оборотите и си падат плавно.чистил съм квото се сетите.вакууми съм сменял.и на газ и на бензин е така.това ме навежда на мисълта кое е общото,че да го преверя?мисля си за дистрибуторна капачка и палец да не е.само тях май не съм сменял по токовете.може ли тва да е? :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”