Golf MK3 ABF - слабо място ли е тампона на двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
spallding
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 ABF - слабо място ли е тампона на двигателя

Мнениеот spallding » Пет 06 яну 2012 18:31

колеги,въпроса ми може да прозвучи малко неясно формулиран,но от известно времи примерно съм на 3-та и намалям скороста и започва да придърпва двигателя да претриса докато не я освободя от скорост,друго впечетление е че работи по неравномерно на празен ход като съм,от време на времи си притриса и за капак като я форсирам над 3к оборота става доста шумна каквато не беши.това ме навежда на мисалта дали няма да се е закасал тампона,кажете си мнението и как да го проверя.да отбележа че започна да прави така от както взех да давам на приятелката си новобранка за шофира и я загаси на 3,4 пъти на скорост без да натисне саединителя няма да ви казвам какъв звук се чува

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: слабо място ли е тампона на двигателя абф

Мнениеот teddy » Пет 06 яну 2012 18:53

Колега двигателя се държи заедно със ск. кутия на 3 тампона! Малко ме съмнява, че проблема ти идва от който и да е било от тях. Симптомите за скъсан или "изпуснал" тампон са други!!! Струва ми се, че трябва да е погледне майстор.

spallding
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spallding » Пет 06 яну 2012 20:42

мерси колега аз се навеждам на тая мисъл защото преди на старата ми кола се беши скасал и тресеше адски мн на празен ход

Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот svedbg » Пет 06 яну 2012 21:21

кажи ако отидеш на майстор какви са проблемите, че при мен го гледаха, а нищо и същите симптоми

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 06 яну 2012 21:26

един от 3-те тампона (предния) е много слабо място за всичките (Голф 2,3,Пасат В3 и В4) понеже не е много измислен.Втория тампон се скапва малко по-рядко (този на скоросите),основно като се скапе предния.3-тия е доста сполучлив и не се къса :)
Описаният от теб проблем,не е от тях обаче...
:beer

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Пет 06 яну 2012 21:37

танпона от старната на скоростната кутия виж

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 07 яну 2012 2:28

vanko_5 написа:танпона от старната на скоростната кутия виж

Заради тампона на скоростната кутия ли гасне на празен ход?!?
Колегата с въпроса - газ има ли? Проблемния преден тампон на двигателя като се скапе се вижда - нека твойта мацка да дава рязко газ, пък ти гледай двигателя - ако е скъсан тампона ще видиш със сигурност :D

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Съб 07 яну 2012 3:02

нека твойта мацка да дава рязко газ, пък ти гледай двигателя - ако е скъсан тампона ще видиш със сигурност

най-лесно се проверява по следния начин...Отваряш предния капак сядаш в колата и с дръпната ръчна опитваш се леко да потегляш и се вдига двигателя ако е скъсан но не вярвам да е..понеже при скъсан тампон почти не може да се кара както хората...при по-рязко потегляне двигателя удря на предния капак и с отпускане на газта или с натискането на съединителя пада обратно и чувството е сякаш предницата се разделя от колата scare

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Съб 07 яну 2012 13:02

Най-добре си иди на майстор, той да ти погледне тампоните . Така ще знаеш със сигурност :)

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Съб 07 яну 2012 14:08

passatfen написа:
нека твойта мацка да дава рязко газ, пък ти гледай двигателя - ако е скъсан тампона ще видиш със сигурност

най-лесно се проверява по следния начин...Отваряш предния капак сядаш в колата и с дръпната ръчна опитваш се леко да потегляш и се вдига двигателя ако е скъсан но не вярвам да е..понеже при скъсан тампон почти не може да се кара както хората...при по-рязко потегляне двигателя удря на предния капак и с отпускане на газта или с натискането на съединителя пада обратно и чувството е сякаш предницата се разделя от колата scare

:да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 07 яну 2012 14:52

Това не е точно така :) Този тампон е за смяна много преди да се скъса окончателно и да започне да подскача двигателя до предния капак :) Познава се по хода на двигателя.По гореописания тест се гледа и ако мърда повече,от колкото трябва (сравнено с нов тампон,въпрос на опит) ,значи тампона е омекнал и се разпъва повече или се е закъсал и има по-голям ход :) Иначе започва едно сецане на купето при подаване и отпускане на газта,една лека вибрация на празен ход и т.н. Който е карал VW повече от 100 000км, знае за какво точно говоря. Моят тампон на Пасат-а (1,8 моно) го сменях заедно с маслото,защото изкарваше толкова (грубо 10 000) като съм слагал всякакви (Лемфиордер,Шваг,Феби,какви ли не).От както сложих за 2Е,го сменям на 20-25 000км,като може да се карат и още,ама сецането е дразнещо.
Иначе проблемите,които описва колегата,както вече му казах,едва ли са от тампоните.При проблем с тампоните има ядове при сменяне на предавка,работа на празен ход,подаване и отпускане на газта,без значение от оборотите на двигателя.
:beer

spallding
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spallding » Нед 08 яну 2012 18:50

доста материал се набра и сега ще проверя тампоните и ще пиша дали са наред

Потребителски аватар
М..К.
Автомобил:
Двигател: