термостат-голф-2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

термостат-голф-2

Мнениеот Persin » Нед 08 яну 2012 19:29

имам едно питане кам всички колеги които притежават голф-2 1,6 пн,интересува ме оригиналния ми нтермостат отваря на 87 градуса,парното ми е много слабо,сега сложих друг които отваря на около 95-97 градуса,при това положение парното започна доста по добре да топли,така може ли да прегрея мотора или да спукам гарнитура,искам само компетентни мнения,модераторите да ме извенят,нямах време да търся,благодаря предварително

Потребителски аватар
mitko ludia
Автомобил:
Двигател:

Re: термостат-голф-2

Мнениеот mitko ludia » Нед 08 яну 2012 19:37

здр колега по принцип тези мотори са много здрави имал съм такава но за загряването са малко претенциозни смисъл бързо издухват гарнитури но щом караш така и нямаш проблеми... и аз имах такъв проблем с парното смених термустата но несе оправи след това се допитах тук там и ми казаха че е от главната клапа за студено и топло непосредствено след вентилатора .... реших да извадя да видя и какво да гледам... клапата нямаше грам дунапрен и студения въздух свободно си влиза директно(клапата неси върши работата)...залепих парче картон и парното стана убиец (буквално) та за това дали не е проблем загряването неби трябвало да има.... това е надявам се дасъм прояснил нещата...

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 08 яну 2012 19:39

Колега, извинявай за не до там компетентното мнение, но мислил ли си, че проблема може да ти е в парното, а не термостата? :roll: Има причина заводски да са на такива градуси, и то не за сметка на парното..
По темата - надявай се термостата ти сега да е читав, иначе да ти отваря на почти 100 си е доста тръпка според мен.

Потребителски аватар
mitko ludia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko ludia » Нед 08 яну 2012 19:41

съгласен съм с колегата така си е :да:

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Нед 08 яну 2012 19:41

mitko ludia написа:здр колега по принцип тези мотори са много здрави имал съм такава но за загряването са малко претенциозни смисъл бързо издухват гарнитури но щом караш така и нямаш проблеми... и аз имах такъв проблем с парното смених термустата но несе оправи след това се допитах тук там и ми казаха че е от главната клапа за студено и топло непосредствено след вентилатора .... реших да извадя да видя и какво да гледам... клапата нямаше грам дунапрен и студения въздух свободно си влиза директно(клапата неси върши работата)...залепих парче картон и парното стана убиец (буквално) та за това дали не е проблем загряването неби трябвало да има.... това е надявам се дасъм прояснил нещата...

колега не знам как ще е току що направих тази процедура,а за клапите оправени са

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Нед 08 яну 2012 20:00

други мнения колегиии

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Нед 08 яну 2012 20:06

Колега провери ли преди да монтирате кутията дали всички клапи действат.Аз имах проблем с жилата някой някога като е ровил из вътре беше сменил местата на две от тях.И аз мислех че е от клапите,но уви като отворих те си бяха здрави,но все пак ги направих с ламарина. :beer

Потребителски аватар
mitko ludia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko ludia » Нед 08 яну 2012 20:11

колега радяторчето на парното смени ли?

ludpitbull
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludpitbull » Пон 09 яну 2012 4:58

Колега с термостата не си направил добре че си взел на толкова градуси да отваря за лятото няма да е добре ти си скокнал на това нещо което трябваше да се направи най последен предния термостат ако ти е отварял на 87 това е нормално да духа парното супер топло на 1-2 ниво трябваше да провериш радиаторчето на парното и клапите на парното дали жилото е наред и отваря клапата за топлия въздух до край.А също провери моторчето на парното виж там регулирането за нивото на парното виж на едно как духа е виж на две как духа .... колко силно духа.Но според мен е или от радиаторчето или от клапата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”