термостат-голф-2
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
термостат-голф-2
имам едно питане кам всички колеги които притежават голф-2 1,6 пн,интересува ме оригиналния ми нтермостат отваря на 87 градуса,парното ми е много слабо,сега сложих друг които отваря на около 95-97 градуса,при това положение парното започна доста по добре да топли,така може ли да прегрея мотора или да спукам гарнитура,искам само компетентни мнения,модераторите да ме извенят,нямах време да търся,благодаря предварително
- mitko ludia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: термостат-голф-2
здр колега по принцип тези мотори са много здрави имал съм такава но за загряването са малко претенциозни смисъл бързо издухват гарнитури но щом караш така и нямаш проблеми... и аз имах такъв проблем с парното смених термустата но несе оправи след това се допитах тук там и ми казаха че е от главната клапа за студено и топло непосредствено след вентилатора .... реших да извадя да видя и какво да гледам... клапата нямаше грам дунапрен и студения въздух свободно си влиза директно(клапата неси върши работата)...залепих парче картон и парното стана убиец (буквално) та за това дали не е проблем загряването неби трябвало да има.... това е надявам се дасъм прояснил нещата...
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Колега, извинявай за не до там компетентното мнение, но мислил ли си, че проблема може да ти е в парното, а не термостата?
Има причина заводски да са на такива градуси, и то не за сметка на парното..
По темата - надявай се термостата ти сега да е читав, иначе да ти отваря на почти 100 си е доста тръпка според мен.

По темата - надявай се термостата ти сега да е читав, иначе да ти отваря на почти 100 си е доста тръпка според мен.
- mitko ludia
- Автомобил:
- Двигател:
съгласен съм с колегата така си е 

- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
mitko ludia написа:здр колега по принцип тези мотори са много здрави имал съм такава но за загряването са малко претенциозни смисъл бързо издухват гарнитури но щом караш така и нямаш проблеми... и аз имах такъв проблем с парното смених термустата но несе оправи след това се допитах тук там и ми казаха че е от главната клапа за студено и топло непосредствено след вентилатора .... реших да извадя да видя и какво да гледам... клапата нямаше грам дунапрен и студения въздух свободно си влиза директно(клапата неси върши работата)...залепих парче картон и парното стана убиец (буквално) та за това дали не е проблем загряването неби трябвало да има.... това е надявам се дасъм прояснил нещата...
колега не знам как ще е току що направих тази процедура,а за клапите оправени са
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
други мнения колегиии
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Колега провери ли преди да монтирате кутията дали всички клапи действат.Аз имах проблем с жилата някой някога като е ровил из вътре беше сменил местата на две от тях.И аз мислех че е от клапите,но уви като отворих те си бяха здрави,но все пак ги направих с ламарина. 

- mitko ludia
- Автомобил:
- Двигател:
колега радяторчето на парното смени ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега с термостата не си направил добре че си взел на толкова градуси да отваря за лятото няма да е добре ти си скокнал на това нещо което трябваше да се направи най последен предния термостат ако ти е отварял на 87 това е нормално да духа парното супер топло на 1-2 ниво трябваше да провериш радиаторчето на парното и клапите на парното дали жилото е наред и отваря клапата за топлия въздух до край.А също провери моторчето на парното виж там регулирането за нивото на парното виж на едно как духа е виж на две как духа .... колко силно духа.Но според мен е или от радиаторчето или от клапата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”