Здравейте колеги, колата ми е Голф 1.4ми (60к.с) със код на двигателят АБД. Имам следния проблем:
- Запалвам, колата работи нормално в първите 10-на минути, след което лампата на маслото изведнъж започва да мига, и колата угасва. След, което в следващите 20-на мин немога да запаля, само въртя. След около един час, въртя и запалва работи си пак нормално и пак гасне след 10-на 15-на мин.
Маслото е сменено и съм карал не повече от 3000км, свещите с кабелите са нови. Изистихме грешките, но нямаше ефект. Да не би да е датчик на маслото и да трябва да пробвам с нов? Не съм запознат много с двигателите, затова търся съвет от хората, който разбират. Благодаря.
Гасне след 10мин работа и немога да запаля след това!
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Гасне след 10мин работа и немога да запаля след това!
Провери си клемореда колега
Ако е наред замерете налягане на маслената помпа и датчиците на маслото. Датчика на делкото също.

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Някаква промяна в работата(звукът) на двигателя има ли? Когато се мъчиш да палиш провери има ли искра на свещите и ходи ли бензин до рейката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си сензора на коляновия вал. Ако има мнго масло, около него и върху него, като загре мотора маслото предава повече температура и пречи на нормалната му работа!Тогава светва червната лампа на маслото и няма да запали докато не изтине!!!
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Richard_treti написа:Провери си сензора на коляновия вал. Ако има мнго масло, около него и върху него, като загре мотора маслото предава повече температура и пречи на нормалната му работа!Тогава светва червната лампа на маслото и няма да запали докато не изтине!!!

Сега сериозно исках да кажа,че ако не си в час с нещата не пиши мнение защото подвеждаш колегата.По добре подмини,отколкото да го караш да търси несъществуващи сензори на коляновиат вал.Нищо лично.Предварително се извинявам ако съм прозвучал грубо.Според мен светването на лампата за маслото е следствие от падането на оборотите а не причина да гасне двигателя.
Последна промяна от kcars на Вто 17 яну 2012 6:28, променено общо 1 път.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Провери си датчика на маслото,маслената помпа или цедката която е долу на картера.При голф4 1.4 мотора е масов проблема със запушването на тази цедка 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,наблюдавай си оборотите,предполагам че преди да светне маслото-оборотите чувствително се сриват.Иначе не търси "датчик на колянов вал" и подобни простотии...просто ги нямаш,ти си "моно-инжекцион", с датчик на Хол(разбирай ел.чукче) в делкото,бобина с електронен комутатор(разбирай "електронно" запалване)-ей там ти е ПрИЧИНАТА.Тоя мотор по-скоро би блокирал навеки без масло или без помпа,едва ли би го запалил отново.Не изключвам горивна помпа и филтър..ама е по-рядко,също така има и регулатор на налягане (в моното се намира)
Колеги, днес сутринта ходих при един майстор, и колата се държеше съвсем нормално, даже бяхме я оставили да работи повече от половин час, и никакви проблеми.Баси...Обиколих квартала няколко пъти и нямаше никакъв проблем! Майсторът каза че може да е имало конденз в капачката на делкото. Отворихме я обаче всичко беше ОК. Поне сервиза му е близко до квартирата ми, и ще чакам да се появи проблема пак, че да отида да тръгне да търси от какво може да бъде. Не съм ходил на Елкон още.
Благодаря ви за помоща, дано да излезе нещо по незначително.
Благодаря ви за помоща, дано да излезе нещо по незначително.
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз съм така но от вече 2 седмици не съм имал проблем.Стряскат се от майсторите
.Ако разбереш какво е пиши да погледна и на моя кош.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”