Golf MK3 ААМ проблем с клаксона

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 ААМ проблем с клаксона

Мнениеот absent » Пон 18 авг 2014 20:59

Колеги помагайте спря ми клаксона , При натискане на някой от двата бутона на волана се чува че цъка реле значи изключвам проблема с пластините , и двата клаксона са здрави мерих ги с мултицет изчистил съм и буксите но проблема е че на едната не достига никакво напрежение а на другата 4,6 волта ? проследих снопа с кабели единственната букса която го прекъсва е една голяма над радиатора в през нея минават фарове мигачи клаксон и други работи ,ама както и да я дърпах не можах да я отворя :eek , как се отваря някой колега има ли схема кой кабел за какво е пък някой ако се е сблъсквал с подобен проблем ще съм му благодарен за съвет .....

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Re: Golf MK3 ААМ проблем с клаксона

Мнениеот georgebonev » Вто 19 авг 2014 9:17

:arrow Ел. схеми Голф 3 (цветни).
Диаграма 6 в дясно.
Прегледай все пак релето на поз.23 от първата диаграма (1-ри ред/долу, 2-ро от дясно на ляво) - то "дава" маса/минус.
:exclaim Но щом на единия клаксон има напрежение, а на другия няма, то проблема е във връзката на масата на този, който няма към другия клаксон.
:th_up

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 ААМ проблем с клаксона

Мнениеот absent » Съб 06 сеп 2014 21:38

Колеги проблема е решен оказа се че кабелите които минават отдолу в бронята са били запоявани и са се окислили , на двете букси беше прекъсната масата :th_up
Имам едно питане има ли значение кой е плюс или минус на самия клаксон ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”