Голф 3 разход на гориво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pasko7
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 разход на гориво

Мнениеот pasko7 » Нед 17 юли 2011 19:41

Здравейте колеги интересуваме какъв разход дава Голф 3 1.6 101 коня ?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Голф 3 разход на гориво

Мнениеот Dead man » Нед 17 юли 2011 21:21

Къде ? И за кой град ?? :012:

Много зависи колко се настъпва...

На теб колко ти дава ?

Потребителски аватар
gozzu
Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
Двигател: BDE 2002 г

Мнениеот gozzu » Пон 18 юли 2011 6:44

В София моя е около 10л./100 км. бензин(без клима) в зависимост от натовареноста на движението.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 18 юли 2011 7:09

В града 10-11, извънградско 6,5-7.

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Сря 20 юли 2011 21:16

IvanMan написа:В града 10-11, извънградско 6,5-7.

И моя е толкова ... мисля че под 8 в града е невъзможно да се свали ... а за извън градско може и 10л. и над. да ти даде ако караш със 140-150км.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Сря 20 юли 2011 21:59

IvanMan написа:В града 10-11, извънградско 6,5-7.

:да:

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пет 22 юли 2011 19:46

Здравейте аз съм с такъв двигател и съм забелязал, че разхода зависи от много фактори /и то не само за тези де, а за всички двигатели, особено бензионовите/:
- температура и влажност на въздуха;
- тежест /хора, багаж/ в колата
- стил на каране;
- включени консуматори;
- вид гориво /бензин-за АЕК или AFT говоря, колко октанов или газ/, аз лично си карам на бенз от Шел В-пауър
- състояние на двигателя и други...

При мен съм наблюдавал следните показания:
Зима:
- градско - от 8.00 до 14+;
- извънградско - от 5.5 до 7.00;

Лято:
- градско - от 7.00 до 12+;
- извънградско - от 5.3 до 6.5

Лятото ми прави впечатление, че като тръгвам за работа сутрин /9.00ч./ ми показва 10+ като пристигна, а ако мина същото разстояние вечерта /21.00ч./ към 8.00 като пристигна, показанията са учудващи.

Също така по магистрала във влажно време ми е давала разход от 7.00 при скорост на движение 140 км/ч /друг е въпроса, че не се кара с много висока скорост в мокро време, защото на същата магистрала подминах едно audi Q7 дето се беше въртяло доста, не че нещо марката наблягам, но просто отбелязвам каква беше колата :)

Все пак не забравяйте, че разхода компира го смята въз основа на изминати километри и при потегляне след запалване, докато е студен двигателя показва зашеметяващи числа и после се нормализират.

Май много писах, стига толкова mhihi :beer

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Пет 22 юли 2011 23:31

Gencho87 написа:Здравейте аз съм с такъв двигател и съм забелязал, че разхода зависи от много фактори /и то не само за тези де, а за всички двигатели, особено бензионовите/:
- температура и влажност на въздуха;
- тежест /хора, багаж/ в колата
- стил на каране;
- включени консуматори;
- вид гориво /бензин-за АЕК или AFT говоря, колко октанов или газ/, аз лично си карам на бенз от Шел В-пауър
- състояние на двигателя и други...

При мен съм наблюдавал следните показания:
Зима:
- градско - от 8.00 до 14+;
- извънградско - от 5.5 до 7.00;

Лято:
- градско - от 7.00 до 12+;
- извънградско - от 5.3 до 6.5

Лятото ми прави впечатление, че като тръгвам за работа сутрин /9.00ч./ ми показва 10+ като пристигна, а ако мина същото разстояние вечерта /21.00ч./ към 8.00 като пристигна, показанията са учудващи.

Също така по магистрала във влажно време ми е давала разход от 7.00 при скорост на движение 140 км/ч /друг е въпроса, че не се кара с много висока скорост в мокро време, защото на същата магистрала подминах едно audi Q7 дето се беше въртяло доста, не че нещо марката наблягам, но просто отбелязвам каква беше колата :)

Все пак не забравяйте, че разхода компира го смята въз основа на изминати километри и при потегляне след запалване, докато е студен двигателя показва зашеметяващи числа и после се нормализират.

Май много писах, стига толкова mhihi :beer

Колегаа , недей разчитай на бордовия..... :wink: това не е принципа на засичане за разход на гориво .. :wink:

Потребителски аватар
ivan_storm
Автомобил: Passat B5
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот ivan_storm » Съб 23 юли 2011 0:24

"Колегаа , недей разчитай на бордовия..... :wink: това не е принципа на засичане за разход на гориво .. "

Вярно, че не се засича така, ама аз 6 години съм търкалял точно такава тройка и потвърждавам написаното от Gencho87, тъй като съм пробвал многократно пълно-пълно и толкова си нагорява колицата и по борд. Сега даже съжалявам че я продадох, защото беше много икономична

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Съб 23 юли 2011 5:41

Моята в града гори 8-9л ,10 и нагоре качва само зимно време.Извън града 7 както казвате трябва да я карам със 140.При нормално каране с 80 гори не повече от 5.Знам,че не вярвате за това съм направил доказателство
http://vbox7.com/play:3f0bb91e

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 23 юли 2011 7:56

GT limited edition написа:
Колегаа , недей разчитай на бордовия..... :wink: това не е принципа на засичане за разход на гориво .. :wink:

А какъв е принципът на засичане? Или и тук българската гениалност отрича немската инженерна мисъл? Ако запалиш колата и тя седи на едно място според теб не е нормално разходът на 100 да клони към безкрайност? Би ли ни светнал нас неуките на какъв принцип ТРЯБВА да смята МФА-то разхода?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 23 юли 2011 21:10

stefan4o написа:

А какъв е принципът на засичане? Или и тук българската гениалност отрича немската инженерна мисъл? Ако запалиш колата и тя седи на едно място според теб не е нормално разходът на 100 да клони към безкрайност? Би ли ни светнал нас неуките на какъв принцип ТРЯБВА да смята МФА-то разхода?

Колега защо пишеш нереални неща....единственият начин на засичане е от пълно до пълно(за газ от празно до празно)....компютърът само те ориентира,но често стойностите му са далеч от реалните....Това си е от букварчето,ама не си го чел явно...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 23 юли 2011 21:24

Т.е. според теб колонките дето ни цакат в литрите са по-точен показател за изгореното гориво от МФА, която взема предвид няколко параметъра при изчислението на разхода в реално време и средно на 100. Това ли се опитваш да твърдиш? :mrgreen:
Колко да са далеч отчетените, като тук има хора, които твърдят, че комповете им отчитат с точност до 100гр./100км разхода. Всички те лъжат, така ли? :shock То в тоя ред на мисли имаше и хора, дето не вярваха на показанието 0.0/100 моментен, ама после се появи темата за ППХ и нещата придобиха малко по-друг вид :beer

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Сря 27 юли 2011 7:33

stefan4o написа:

Айде да не говорим глупости, само и само да сме на приказка а ... Незнам българската гениалност какво отрича и не ме засяга толкова , и не ме интересува чааааак толкова как засича МФА-то , аз ти казвам че не е реално да се засича раззхода така .. МФА-то е ориентировачно засичане но не и точно ... :wink: , аз от личен опит го знам защото карам с точто такъв двигател , пък който както иска така да си го засича , айде момци ,весело и със здраве :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 28 юли 2011 10:37

stefan4o написа:Т.е. според теб колонките дето ни цакат в литрите са по-точен показател за изгореното гориво от МФА, която взема предвид няколко параметъра при изчислението на разхода в реално време и средно на 100. Това ли се опитваш да твърдиш? :mrgreen:
Колко да са далеч отчетените, като тук има хора, които твърдят, че комповете им отчитат с точност до 100гр./100км разхода. Всички те лъжат, така ли? :shock То в тоя ред на мисли имаше и хора, дето не вярваха на показанието 0.0/100 моментен, ама после се появи темата за ППХ и нещата придобиха малко по-друг вид :beer

Уважаеми колега!Направи справка с някой статистически понятия ,като "средна стойност","Гаусово разпределение","Вариабилност и възпроизводимост" ....и техните зависимости едно от друго.....пък пак пиши по темата!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”