Голф 3 разход на гориво
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Голф 3 разход на гориво
Къде ? И за кой град ?? 
Много зависи колко се настъпва...
На теб колко ти дава ?

Много зависи колко се настъпва...
На теб колко ти дава ?
- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
В София моя е около 10л./100 км. бензин(без клима) в зависимост от натовареноста на движението.
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
В града 10-11, извънградско 6,5-7.
-
GT limited edition
- Автомобил:
- Двигател:
IvanMan написа:В града 10-11, извънградско 6,5-7.
И моя е толкова ... мисля че под 8 в града е невъзможно да се свали ... а за извън градско може и 10л. и над. да ти даде ако караш със 140-150км.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
IvanMan написа:В града 10-11, извънградско 6,5-7.

- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Здравейте аз съм с такъв двигател и съм забелязал, че разхода зависи от много фактори /и то не само за тези де, а за всички двигатели, особено бензионовите/:
- температура и влажност на въздуха;
- тежест /хора, багаж/ в колата
- стил на каране;
- включени консуматори;
- вид гориво /бензин-за АЕК или AFT говоря, колко октанов или газ/, аз лично си карам на бенз от Шел В-пауър
- състояние на двигателя и други...
При мен съм наблюдавал следните показания:
Зима:
- градско - от 8.00 до 14+;
- извънградско - от 5.5 до 7.00;
Лято:
- градско - от 7.00 до 12+;
- извънградско - от 5.3 до 6.5
Лятото ми прави впечатление, че като тръгвам за работа сутрин /9.00ч./ ми показва 10+ като пристигна, а ако мина същото разстояние вечерта /21.00ч./ към 8.00 като пристигна, показанията са учудващи.
Също така по магистрала във влажно време ми е давала разход от 7.00 при скорост на движение 140 км/ч /друг е въпроса, че не се кара с много висока скорост в мокро време, защото на същата магистрала подминах едно audi Q7 дето се беше въртяло доста, не че нещо марката наблягам, но просто отбелязвам каква беше колата
Все пак не забравяйте, че разхода компира го смята въз основа на изминати километри и при потегляне след запалване, докато е студен двигателя показва зашеметяващи числа и после се нормализират.
Май много писах, стига толкова

- стил на каране;
- включени консуматори;
- вид гориво /бензин-за АЕК или AFT говоря, колко октанов или газ/, аз лично си карам на бенз от Шел В-пауър
Зима:
Лято:
Лятото ми прави впечатление, че като тръгвам за работа сутрин /9.00ч./ ми показва 10+ като пристигна, а ако мина същото разстояние вечерта /21.00ч./ към 8.00 като пристигна, показанията са учудващи.
Също така по магистрала във влажно време ми е давала разход от 7.00 при скорост на движение 140 км/ч /друг е въпроса, че не се кара с много висока скорост в мокро време, защото на същата магистрала подминах едно audi Q7 дето се беше въртяло доста, не че нещо марката наблягам, но просто отбелязвам каква беше колата
Все пак не забравяйте, че разхода компира го смята въз основа на изминати километри и при потегляне след запалване, докато е студен двигателя показва зашеметяващи числа и после се нормализират.
Май много писах, стига толкова

-
GT limited edition
- Автомобил:
- Двигател:
Gencho87 написа:Здравейте аз съм с такъв двигател и съм забелязал, че разхода зависи от много фактори /и то не само за тези де, а за всички двигатели, особено бензионовите/:
- стил на каране;
- включени консуматори;
Зима:
Лято:
Също така по магистрала във влажно време ми е давала разход от 7.00 при скорост на движение 140 км/ч /друг е въпроса, че не се кара с много висока скорост в мокро време, защото на същата магистрала подминах едно audi Q7 дето се беше въртяло доста, не че нещо марката наблягам, но просто отбелязвам каква беше колата![]()
Май много писах, стига толкова![]()
Колегаа , недей разчитай на бордовия.....
- ivan_storm
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AVG
- Контакти:
"Колегаа , недей разчитай на бордовия.....
това не е принципа на засичане за разход на гориво .. "
Вярно, че не се засича така, ама аз 6 години съм търкалял точно такава тройка и потвърждавам написаното от Gencho87, тъй като съм пробвал многократно пълно-пълно и толкова си нагорява колицата и по борд. Сега даже съжалявам че я продадох, защото беше много икономична
Вярно, че не се засича така, ама аз 6 години съм търкалял точно такава тройка и потвърждавам написаното от Gencho87, тъй като съм пробвал многократно пълно-пълно и толкова си нагорява колицата и по борд. Сега даже съжалявам че я продадох, защото беше много икономична
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Моята в града гори 8-9л ,10 и нагоре качва само зимно време.Извън града 7 както казвате трябва да я карам със 140.При нормално каране с 80 гори не повече от 5.Знам,че не вярвате за това съм направил доказателство
http://vbox7.com/play:3f0bb91e
http://vbox7.com/play:3f0bb91e
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
GT limited edition написа:
Колегаа , недей разчитай на бордовия.....това не е принципа на засичане за разход на гориво ..
А какъв е принципът на засичане? Или и тук българската гениалност отрича немската инженерна мисъл? Ако запалиш колата и тя седи на едно място според теб не е нормално разходът на 100 да клони към безкрайност? Би ли ни светнал нас неуките на какъв принцип ТРЯБВА да смята МФА-то разхода?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
stefan4o написа:GT limited edition написа:
Колегаа , недей разчитай на бордовия.....това не е принципа на засичане за разход на гориво ..
А какъв е принципът на засичане? Или и тук българската гениалност отрича немската инженерна мисъл? Ако запалиш колата и тя седи на едно място според теб не е нормално разходът на 100 да клони към безкрайност? Би ли ни светнал нас неуките на какъв принцип ТРЯБВА да смята МФА-то разхода?
Колега защо пишеш нереални неща....единственият начин на засичане е от пълно до пълно(за газ от празно до празно)....компютърът само те ориентира,но често стойностите му са далеч от реалните....Това си е от букварчето,ама не си го чел явно...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Т.е. според теб колонките дето ни цакат в литрите са по-точен показател за изгореното гориво от МФА, която взема предвид няколко параметъра при изчислението на разхода в реално време и средно на 100. Това ли се опитваш да твърдиш? 
Колко да са далеч отчетените, като тук има хора, които твърдят, че комповете им отчитат с точност до 100гр./100км разхода. Всички те лъжат, така ли?
То в тоя ред на мисли имаше и хора, дето не вярваха на показанието 0.0/100 моментен, ама после се появи темата за ППХ и нещата придобиха малко по-друг вид 
Колко да са далеч отчетените, като тук има хора, които твърдят, че комповете им отчитат с точност до 100гр./100км разхода. Всички те лъжат, така ли?

-
GT limited edition
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:GT limited edition написа:
Айде да не говорим глупости, само и само да сме на приказка а ... Незнам българската гениалност какво отрича и не ме засяга толкова , и не ме интересува чааааак толкова как засича МФА-то , аз ти казвам че не е реално да се засича раззхода така .. МФА-то е ориентировачно засичане но не и точно ...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
stefan4o написа:Т.е. според теб колонките дето ни цакат в литрите са по-точен показател за изгореното гориво от МФА, която взема предвид няколко параметъра при изчислението на разхода в реално време и средно на 100. Това ли се опитваш да твърдиш?
Колко да са далеч отчетените, като тук има хора, които твърдят, че комповете им отчитат с точност до 100гр./100км разхода. Всички те лъжат, така ли?То в тоя ред на мисли имаше и хора, дето не вярваха на показанието 0.0/100 моментен, ама после се появи темата за ППХ и нещата придобиха малко по-друг вид
Уважаеми колега!Направи справка с някой статистически понятия ,като "средна стойност","Гаусово разпределение","Вариабилност и възпроизводимост" ....и техните зависимости едно от друго.....пък пак пиши по темата!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”