Г3 1.8 абс 90 коня проблем с оборотите на бензин
- ludfenbg
- Автомобил:
- Двигател:
Г3 1.8 абс 90 коня проблем с оборотите на бензин
Здравейте колеги, имам странен проблем с оборотите на бензин. Колата е Г3 1.8 абс 90 коня та проблема е следния... Сутрин паля на бензин и я оставям да поработи на място около 5 мин. отначало държи около 1200 оборота като постепенно почват да падат т.е. колкото повече загрява колата толкова повече падат оборотите и се мъчи да гасне. Като тръгна да карам на бензин вече при топъл мотор като изключа от скорост пак се мъчи да гасне. На газ нямам никакви проблеми. ще се радвам някой от Вас да сподели от какво може да е този проблем. Рестартиръл съм от акумулатора ама не се оправя положението на бензин.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Проблем с оборотите на бензин
Нормално е с качване на температурата да падат до нормалните 800-850 на празен ход. Шом на газ нямаш проблем, замери налягането на бенз. помпата, регулатора, дюза, бензинов филтър - с две думи горивната система дали е в час.
- ludfenbg
- Автомобил:
- Двигател:
бях забравил да добавя , че при студения старт на бензин работи много неравномерно усеща се като някакво претрисане а оборотите са на около 1100. Голфчето го купих преди 3 седмици и иначе съм много доволен от вървежа и разхода на газ. Само този проблем много ме дразни....
- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
Спукан изпускателен колектор?
При мен лично от спукан изпускателен колектор оборотите при студен двигател играеха 1000-1200 и колата се тресеше осезаемо докато не загрее.
При мен лично от спукан изпускателен колектор оборотите при студен двигател играеха 1000-1200 и колата се тресеше осезаемо докато не загрее.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Почисти си някъде моното и всичките там глупости по управлението му,имаше май abs и стъпково моторче,то сигурно е станало лепкаво и в боклуци цялото.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Температурен датчик пробваи с некои друг от колега може би
Разхода как е 

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
колегите изредиха всичко по мотора за възможна причина и за мен остана само:
На VAG-COM закачахте ли контролера?
На VAG-COM закачахте ли контролера?
- ludfenbg
- Автомобил:
- Двигател:
vaiper 1 написа:Температурен датчик пробваи с некои друг от колега може биРазхода как е
Разхода на газ е много добре около 9 на 100 смесено- ама си я ръчкам
-
ludpitbull
- Автомобил:
- Двигател:
ludfenbg написа:vaiper 1 написа:Температурен датчик пробваи с некои друг от колега може биРазхода как е
Разхода на газ е много добре около 9 на 100 смесено- ама си я ръчкамНа бензин имам чувството, че много ще харчи... вчера си викам да я покарам малко на бензин из града да видя как ще е и много се изнервих карам си добре ама като изключа от скорост и ми падат яко оборотите и изгасва, после паля без проблем карам и като изключа пак изгася, включвам на газ и двигателя заработва перфектно....
Колега закарай го на диагностика щом на газ си добре значи не са от свещите и кабелите поне така си мисля проблема може да е от регулатора на бензина щом викаш че само на свободна така прави иначе на бензин вървили колата.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Бензиновата помпа премерете налягането и това което ви каза колегата за регулатора 

-
Mishkyooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г3 1.8 абс 90 коня проблем с оборотите на бензин
Колега щом си с газово има голяма вероятност комютъра да е натрупал грешки (при моя от време на време е същата работа). За това се менят оборотите (казвам го от опит). Преди да сменяш аквото и да било и да хвърлиш "маса" пари пробвай да откачиш акумолатора за 15-20мин. и виж след това как са оборотите.
Ако не стане тогава вече 
Ако не стане тогава вече 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”