Г3 1.8 абс 90 коня проблем с оборотите на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ludfenbg
Автомобил:
Двигател:

Г3 1.8 абс 90 коня проблем с оборотите на бензин

Мнениеот ludfenbg » Съб 07 яну 2012 17:56

Здравейте колеги, имам странен проблем с оборотите на бензин. Колата е Г3 1.8 абс 90 коня та проблема е следния... Сутрин паля на бензин и я оставям да поработи на място около 5 мин. отначало държи около 1200 оборота като постепенно почват да падат т.е. колкото повече загрява колата толкова повече падат оборотите и се мъчи да гасне. Като тръгна да карам на бензин вече при топъл мотор като изключа от скорост пак се мъчи да гасне. На газ нямам никакви проблеми. ще се радвам някой от Вас да сподели от какво може да е този проблем. Рестартиръл съм от акумулатора ама не се оправя положението на бензин.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Проблем с оборотите на бензин

Мнениеот snupeca » Съб 07 яну 2012 18:33

Нормално е с качване на температурата да падат до нормалните 800-850 на празен ход. Шом на газ нямаш проблем, замери налягането на бенз. помпата, регулатора, дюза, бензинов филтър - с две думи горивната система дали е в час.

Потребителски аватар
ludfenbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludfenbg » Съб 07 яну 2012 18:40

бях забравил да добавя , че при студения старт на бензин работи много неравномерно усеща се като някакво претрисане а оборотите са на около 1100. Голфчето го купих преди 3 седмици и иначе съм много доволен от вървежа и разхода на газ. Само този проблем много ме дразни....

Потребителски аватар
nvrmnd
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI BLF

Мнениеот nvrmnd » Нед 08 яну 2012 16:47

Спукан изпускателен колектор?

При мен лично от спукан изпускателен колектор оборотите при студен двигател играеха 1000-1200 и колата се тресеше осезаемо докато не загрее.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 09 яну 2012 7:52

Провери тампона на моното.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 09 яну 2012 9:30

Почисти си някъде моното и всичките там глупости по управлението му,имаше май abs и стъпково моторче,то сигурно е станало лепкаво и в боклуци цялото.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 09 яну 2012 16:09

Температурен датчик пробваи с некои друг от колега може би :D Разхода как е :talk:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 09 яну 2012 17:57

колегите изредиха всичко по мотора за възможна причина и за мен остана само:

На VAG-COM закачахте ли контролера?

Потребителски аватар
ludfenbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludfenbg » Пон 09 яну 2012 19:46

vaiper 1 написа:Температурен датчик пробваи с некои друг от колега може би :D Разхода как е :talk:

Разхода на газ е много добре около 9 на 100 смесено- ама си я ръчкам ;) На бензин имам чувството, че много ще харчи... вчера си викам да я покарам малко на бензин из града да видя как ще е и много се изнервих карам си добре ама като изключа от скорост и ми падат яко оборотите и изгасва, после паля без проблем карам и като изключа пак изгася, включвам на газ и двигателя заработва перфектно....

ludpitbull
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludpitbull » Вто 10 яну 2012 1:25

ludfenbg написа:
vaiper 1 написа:Температурен датчик пробваи с некои друг от колега може би :D Разхода как е :talk:

Разхода на газ е много добре около 9 на 100 смесено- ама си я ръчкам ;) На бензин имам чувството, че много ще харчи... вчера си викам да я покарам малко на бензин из града да видя как ще е и много се изнервих карам си добре ама като изключа от скорост и ми падат яко оборотите и изгасва, после паля без проблем карам и като изключа пак изгася, включвам на газ и двигателя заработва перфектно....

Колега закарай го на диагностика щом на газ си добре значи не са от свещите и кабелите поне така си мисля проблема може да е от регулатора на бензина щом викаш че само на свободна така прави иначе на бензин вървили колата.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 10 яну 2012 15:53

Бензиновата помпа премерете налягането и това което ви каза колегата за регулатора :talk:

Mishkyooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Г3 1.8 абс 90 коня проблем с оборотите на бензин

Мнениеот Mishkyooo » Пет 03 фев 2012 7:14

Колега щом си с газово има голяма вероятност комютъра да е натрупал грешки (при моя от време на време е същата работа). За това се менят оборотите (казвам го от опит). Преди да сменяш аквото и да било и да хвърлиш "маса" пари пробвай да откачиш акумолатора за 15-20мин. и виж след това как са оборотите. :да: Ако не стане тогава вече :beat_butt2

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”