"Голф 2" , динамото не зарежда
"Голф 2" , динамото не зарежда
Имам "Голф 2" 1,3 МН. Динамото е "Валео", но ми създава доста неприятности. Преди няколко месеца един майстор му сменя колектори.Първо беше запоил нещо наопъки, след това уж го оправи, но от гова не зарежда достатъчно. Лампата пресветва на ниски средни обороти. Ремъка е опънат добре. Забелязах, че при замерване веднъж зарежда 13,8 V, а при второ замерване след известно време 12 V. Възможно ли е да е изгорял диод. В момента съм с чисто ново реле, което работи /а и старото работеше 100 %/.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Re: "Голф 2" , динамото не зарежда
Ами може да е и някоя намотка (поне според мен) ако е диод няма ли да свети много слабо лампата за динамото. Забелязва се при пълен мрак трябва леко ма "мижи" как така ти е сменял колекторите то това е голяма занимавка??!?!? 
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи акумулатора на зарядно да се зареди и тогава виж колко зарежда.
Има вероятност четките да не контактуват добре или при поставяне на релето да се губи връзка с маса. Такова присветване в ниските обороти напомня за неправилно възбуждане на генератора, породено от лоша връзка на четките.
На ниски обороти свети много слабо лампата на таблото. Смених и ремъка, защото си мислех, че "буксува" в шайбата /износени са/, но ефекта е същия. Дори и след заряд на акумулатора.Според мен има технически проблем в самото динамо. Досега съм дал пари за майстори и части, колкото за ново. Дали да не търся вариант от моргата?
-
yordanov54
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ,ако тоя майстор ти е сменял колектора и след това не е пуснал една стружка да го изравни то ротора ще бие и от там идва ще идва и това колебание в зарядния ток/ четките подскачат/
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Абсолютно същия проблем имах-смяна на колектор! При набиването на новия явно майстора го беше набил повече и така след известно време спря да ми зарежда напълно. При ревизирането едната четка беше като нова , а другата беше изядена и беше влезнала в канала на колектора . Преди това четките бяха нови-комплекта с релето! Поздрави
.
.Re: "Голф 2" , динамото не зарежда
Благодаря за информацията. Беше полезна, на когато се оправи времето ще демонтирам динамото за нов ремонт. Дано да се получи този път.
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Колега, пиши дали ми е вярна диагнозата като свалиш динамото!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”