Голф4 - теч на масло
- themechanic
- Автомобил:
- Двигател:
Голф4 - теч на масло
някой срещал ли се с такъв проблем.има голф4 tdi 90к.с.сега в студените дни като го запалих започна да тече масло долу горе като гледам течът е от под тялото на филтъра а хе оъ картера.течът е доста силен и незна дали няма да е фатално докато стигна до сервиз?някой дали е на ясно какво е положернието под тялото на филтъра,гледм на пръв поглед че има нещо като маркуч доколкото мозах да видя отгоре.дали не мозе да се оправи на место или не е лъзица за моята уста.ще съ мног благодарен ако някой подхвърли някакви идеи,благодаря предварително:)))
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: теч на масло
един приятел имаше подобен проблем, майсторите му казали, че при четворките се случвало често, сменяли се някакви гумички и всичко било ок. Аз да чукна на дърво нямам такъв проблем 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Замръзнала картерна вентилация - най-вероятно.

viewtopic.php?f=5&t=309972&p=3264806&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F#p3264806

viewtopic.php?f=5&t=309972&p=3264806&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F#p3264806
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Замръзнала картерна вентилация - най-вероятно.
Колата е дизел и стига с таз гадна табела с търсачката!
Темата която си постнал,няма нищо общо!
Сменят се 2 уплътнения между филтара и охладителя за масло!
20лв + труд!Нали е тди,и търябва да се охлажда маслото.Та има и такова чудо - охладител за маслото!

- Pachko
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз имах същият проблем само че при мен хвърли масло около 100 - 200 грама и след това капеше , та отидох при познат майстор който каза че трябва да се смени опръстенчетата на масленият филтър или някаде там се намирали незнам и аз
- отидох купих ги за 15 лв. смени ми ги и сега всичко е ОК . Но се оказа че от студеното време , несъм само аз който ги сменя , доста магазини обиколих докато ги намеря и хората от магазините и моят познат майстор ми обясниха че от студеното време тези опръстенчета замръзват и пощи всеки който има Golf 4 ги сменя - и който си държи колата навън а не в гараж
който в тоя студ за колите ни е малак рай 

-
- Автомобил:
- Двигател:

- themechanic
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря на всички колеги за които помогнаха с информация по случая,мисля че като запретна ръкави ще разбера какъв е точно проблема и ще го оправя.имам и една витара така че времето не ме притеснява.това беше смисъла на темата,да разбера дали е имало и други колеги със същия проблем и да получа най-обща имформация,след ремонта ще пиша каква съм я свършил а и сигурно и снимки ще има за поголяма яснота:)))
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Тече ти топлообменника...не е болка за умиране!Преди да сменяш гумено уплътнение просто натегни голямата гайка отдолу.тя често се разхлабва от вибрациите...ще се изненадаш от добрия резултат!Изпитано на собствен гръб!
-
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Тече ти топлообменника...не е болка за умиране!Преди да сменяш гумено уплътнение просто натегни голямата гайка отдолу.тя често се разхлабва от вибрациите...ще се изненадаш от добрия резултат!Изпитано на собствен гръб!

- themechanic
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Тече ти топлообменника...не е болка за умиране!Преди да сменяш гумено уплътнение просто натегни голямата гайка отдолу.тя често се разхлабва от вибрациите...ще се изненадаш от добрия резултат!Изпитано на собствен гръб!
ако пък е така и само с едно натягане ако се реши проблема,направо трябва да търча за бира:)))
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не се занимавай с натягане, да не смачкаш топлообменника! Натягането е доста умерено!
Купи си уплътнителната гумичка, има 2 ушенца за фиксиране. Може и с обикновен 0 - пръстен, но рискуваш да се размести без фиксация.
КозЪтЪ си иска пръч!
Купи си уплътнителната гумичка, има 2 ушенца за фиксиране. Може и с обикновен 0 - пръстен, но рискуваш да се размести без фиксация.
КозЪтЪ си иска пръч!
Последна промяна от muns61 на Пет 17 фев 2012 18:02, променено общо 1 път.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Хъ хъ, с натягане не знам дали ще стане. Аз тази зима си го гледах моето масло как изтича като кафе еспресо
. В сервиза казаха, че е липсвало парче от о-пръстена 

- themechanic
- Автомобил:
- Двигател:
batko_miro написа:Хъ хъ, с натягане не знам дали ще стане. Аз тази зима си го гледах моето масло как изтича като кафе еспресо. В сервиза казаха, че е липсвало парче от о-пръстена
точно така и моето тече,значи няма шега,трябва си сериозен ремонт:(
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”