Голф4 - теч на масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
themechanic
Автомобил:
Двигател:

Голф4 - теч на масло

Мнениеот themechanic » Сря 15 фев 2012 18:09

някой срещал ли се с такъв проблем.има голф4 tdi 90к.с.сега в студените дни като го запалих започна да тече масло долу горе като гледам течът е от под тялото на филтъра а хе оъ картера.течът е доста силен и незна дали няма да е фатално докато стигна до сервиз?някой дали е на ясно какво е положернието под тялото на филтъра,гледм на пръв поглед че има нещо като маркуч доколкото мозах да видя отгоре.дали не мозе да се оправи на место или не е лъзица за моята уста.ще съ мног благодарен ако някой подхвърли някакви идеи,благодаря предварително:)))

koco
Автомобил:
Двигател:

Re: теч на масло

Мнениеот koco » Сря 15 фев 2012 18:14

един приятел имаше подобен проблем, майсторите му казали, че при четворките се случвало често, сменяли се някакви гумички и всичко било ок. Аз да чукна на дърво нямам такъв проблем :)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 15 фев 2012 18:17

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 15 фев 2012 20:35

ktamen написа:Замръзнала картерна вентилация - най-вероятно.
:търсачкаа
viewtopic.php?f=5&t=309972&p=3264806&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F#p3264806

Колата е дизел и стига с таз гадна табела с търсачката!
Темата която си постнал,няма нищо общо!
Сменят се 2 уплътнения между филтара и охладителя за масло!
20лв + труд!Нали е тди,и търябва да се охлажда маслото.Та има и такова чудо - охладител за маслото! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Pachko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pachko » Сря 15 фев 2012 20:47

колега и аз имах същият проблем само че при мен хвърли масло около 100 - 200 грама и след това капеше , та отидох при познат майстор който каза че трябва да се смени опръстенчетата на масленият филтър или някаде там се намирали незнам и аз :) :shock - отидох купих ги за 15 лв. смени ми ги и сега всичко е ОК . Но се оказа че от студеното време , несъм само аз който ги сменя , доста магазини обиколих докато ги намеря и хората от магазините и моят познат майстор ми обясниха че от студеното време тези опръстенчета замръзват и пощи всеки който има Golf 4 ги сменя - и който си държи колата навън а не в гараж :) който в тоя студ за колите ни е малак рай :)

black_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black_83 » Сря 15 фев 2012 21:22

:D Здрасти колега не тече от там защото е дизел,и бензина теква от там нарича се топлообменик и има семеринга която се сменя зашото се изпича и теква много зловещо на мен за 3 км ми издуха 2л масло семерингата струва 3 и нещо но докато стинеш до нея има бая разглобяване.Ако мога да бъда полезен с оше нещо пиши

Потребителски аватар
themechanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот themechanic » Чет 16 фев 2012 7:11

благодаря на всички колеги за които помогнаха с информация по случая,мисля че като запретна ръкави ще разбера какъв е точно проблема и ще го оправя.имам и една витара така че времето не ме притеснява.това беше смисъла на темата,да разбера дали е имало и други колеги със същия проблем и да получа най-обща имформация,след ремонта ще пиша каква съм я свършил а и сигурно и снимки ще има за поголяма яснота:)))

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 16 фев 2012 20:21

Тече ти топлообменника...не е болка за умиране!Преди да сменяш гумено уплътнение просто натегни голямата гайка отдолу.тя често се разхлабва от вибрациите...ще се изненадаш от добрия резултат!Изпитано на собствен гръб!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 17 фев 2012 9:50

joker написа:Тече ти топлообменника...не е болка за умиране!Преди да сменяш гумено уплътнение просто натегни голямата гайка отдолу.тя често се разхлабва от вибрациите...ще се изненадаш от добрия резултат!Изпитано на собствен гръб!

:да:

Потребителски аватар
themechanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот themechanic » Пет 17 фев 2012 17:36

joker написа:Тече ти топлообменника...не е болка за умиране!Преди да сменяш гумено уплътнение просто натегни голямата гайка отдолу.тя често се разхлабва от вибрациите...ще се изненадаш от добрия резултат!Изпитано на собствен гръб!

ако пък е така и само с едно натягане ако се реши проблема,направо трябва да търча за бира:)))

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 17 фев 2012 17:51

Не се занимавай с натягане, да не смачкаш топлообменника! Натягането е доста умерено!
Купи си уплътнителната гумичка, има 2 ушенца за фиксиране. Може и с обикновен 0 - пръстен, но рискуваш да се размести без фиксация.
КозЪтЪ си иска пръч!

Последна промяна от muns61 на Пет 17 фев 2012 18:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 17 фев 2012 17:58

Хъ хъ, с натягане не знам дали ще стане. Аз тази зима си го гледах моето масло как изтича като кафе еспресо mhihi . В сервиза казаха, че е липсвало парче от о-пръстена scare

Потребителски аватар
themechanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот themechanic » Съб 18 фев 2012 10:18

batko_miro написа:Хъ хъ, с натягане не знам дали ще стане. Аз тази зима си го гледах моето масло как изтича като кафе еспресо mhihi . В сервиза казаха, че е липсвало парче от о-пръстена scare

точно така и моето тече,значи няма шега,трябва си сериозен ремонт:(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”