датчик на разпределителен вал

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lucho
Автомобил:
Двигател:

датчик на разпределителен вал

Мнениеот lucho » Пет 17 ное 2006 17:45

Първо - здравейте на всички! От една седмица имам Голф 4, двигател 1.6 бензин, АКЛ (на кората пише 1.6 SR), 1998 г.
Заедно с обичайното първоначално обслужване (ремъци, филтри и т.н.) обърнах внимание на леко нестабилно поведение на оборотите на празен ход, при загрял двигател. При диагностиката в сервиза излезе "датчик на разпределителния вал". Паралелно с това обаче двигателят леко се тресе на празен ход, а според човека в сервиза това нямало как да е резултат от въпросния датчик. Та освен за датчика, според него ще трябва да се мисли и за комплекти кабели, свещи и т.н. - на принципа да сменим всичко, пък да видим.
Ако някой от форума е имал подобен проблем, моля нека сподели решението, до което е стигнал. Мерси!

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:
Двигател: 1.8T

Мнениеот GT_power » Пон 20 ное 2006 18:42

Привет, колега!
И аз имам същия проблем с тресенето на двигателя, но за съжаление още не съм намерил решение :cry:
Ето темата, може пък за теб да е полезна: http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... highlight=

lucho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucho » Вто 21 ное 2006 8:25

Мерси за препратката! Аз като гледам ще направя следното: ще сменя този датчик, пък ако няма резултат - тогава ще го мисля. Но като попрочетох от другата тема, сума ти неща може още да има.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Вто 21 ное 2006 9:37

За другото - незнам ама за тресенето на празен ход го имах и аз и се оказа тампон на двигателя - провери тях......

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Вто 21 ное 2006 11:18

Колега, провери си и вакуумните маркучета, да не смучи от някъде въздух.

lucho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucho » Вто 21 ное 2006 20:44

Следобед ходих до Юнитрейд - 163 лв. струва датчикът, трябва да се чака до 7 дни за доставка. Още не съм решил, ще питам и на още 1-2 места, ако има по-евтини - някакви идеи?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”