Здравейте колеги,
смених си фаровете с такива с халоген вътре.Как и дали е за сервиз или ще мога и аз да поставя инсталацията за самите халогени.
Халогени инсталация Г4
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Халогени инсталация Г4
май че и ключа за фаровете трябва да се смени доколкото знам,и на мен ще ми предстои такава операция скоро,хайде знаещите да напишат!
Да, ако колата е била без халогени заводско, то и на ключа няма опция за включването им. Нови ключове около 120лв. в Ауто+. Има и вариант да си ги изведете на бутонче до аварийните светлини, или пък да го вържете за светлината за мъгла.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Да, ако колата е била без халогени заводско, то и на ключа няма опция за включването им. Нови ключове около 120лв. в Ауто+. Има и вариант да си ги изведете на бутонче до аварийните светлини, или пък да го вържете за светлината за мъгла.
Тук си малко в грешка, освен ако нямаш предвид оригинален ключ, иначе аз си купих от Ауто+ за 30 и няколко лева, не е оригинален, но няма никаква разлика с него, поне външно. Иначе и при мене положението с халогените е същото, имам ги, имам и ключ, дори и реле си взех, но от къде, как и какво да свържа незнам, целта ми е да стане като оригинално, ако някой има някаква яснота по темата, нека пише, как се прави тая операция
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Оригинален ключ може да е толкова...
А иначе има и други марки,който са същите-на цени от 38 до почти 50...
А иначе има и други марки,който са същите-на цени от 38 до почти 50...

Да, имах предвид цената на орилиналния ключ, който ми излиза по номера в Ауто+. Съжалявам за подвеждането 
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
...a по темата, някой нещо?
- ceezer
- Автомобил:
- Двигател:
някой вече да е правил тази гимнастика???
- itan75
- Автомобил:
- Двигател:
Снимай да ги видим тези фарове.Според мен иди при някой автоеладжия и попитай.щЕ използвам темата ти аз да попитам някой слагал допълнителни халогени с ЛУПИ и как светят.Има едни дето се продават в Практикер за около 50 левчета та се чудех дали си заслужава,защото нали все казват фаровете с лупи как светели повече в сравнение с обикновения рефлектор.Слагал съм допълнителни халогенни от тея ментетата за около 20-тина лева,но ефекта клони към нула от към светлина,само малко по-добре са тези кръглите чисто бели т,е с НЕразграфено стъкло като с тях свети поне на два метра далечинаceezer написа:някой вече да е правил тази гимнастика???

Някой по темата нещо , че и аз сложих фарове с халогени , смених ключа и нищо .. Допълнително трябва да се прекарва инсталация ли какво ?!?
- DiMiTaR_k
- Автомобил: VW Golf MK5
- Двигател: R32 DSG
Да поизтупаме малко темата.И аз имам проблем с тези халогени във фара.Сложих ключ с позиция за халогените,сложих крушки и като пробвах-нищо.Искам да ги вържа така, че да не изключват като пусна дългите.Ако някой има схеми или друго инфо, което може да е полезно нека даде,за да може да помогне.Поздрави.
- DiMiTaR_k
- Автомобил: VW Golf MK5
- Двигател: R32 DSG
Няма ли никой,който да е правил тази процедура да даде малко повече инфо и схеми.Нека да обясни малко по-подробно.Помагайте.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Забрави колега и аз преди време се надявах някой по-запознат да разясни малко, но уви, има и още една тема по същия въпрос и там е същото положение 
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:

Ще се опитам да обясня с думи прости принципа на работа на схемата:
Да предположим, че двигателя е запален. При включване на халогените от ключа на таблото по жълтия кабел идва плюс на клема 87 на релето, който продължава към крушките във фара по синия кл. 30, тъй като релето е със затворен контакт, защото в този момент на бобинката му идва - по червения кабел плюс (след контакт) от бушон № 3, а по зелиния, минус от контролния диод на таблото или през крушката на десния дълъг (не знам кое от двете, но те са вързани на бушон № 19).
При превключването на дълги обаче, по зеления кабел идва плюс, на бобинката на релето. Стават и два плюса и то изключва, като къса веригата от ключа на таблото към крушките.
Така са го измислили германците. На практика, когато си на дълги халогените не светят. В една друга тема писах, че бая се кокорих защо е така, но накрая предположих, че причината е в единичната маса за крушките във фара и тъй като при Четворката когато светят дългите, работят и късите, ако в този момент се прибавят и халогените, то сечението на кафявия кабел за масата няма да е достатъчно.
Толкоз. Дано сте ме разбрали.
Последна промяна от pedalchobaba на Чет 28 юли 2011 18:05, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”