Неще да запали, няма искра: Решено - реле 30!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Неще да запали, няма искра: Решено - реле 30!

Мнениеот Wish_Master » Нед 29 ное 2009 22:54

Здравейте колеги. Тази вечер голфчето ме остави на пътя. Излязох за 2 часа да се разходя по центъра и когато реших да се прибирам, колата неще да запали. Лампата на маслото свети, стартера върти но не пали. Проверих маслото, посредата на маркерите е, под колата няма нещо текло и тн. Всичко дотогава си беше наред, не ми е правила каквито и да е проблеми, нито с масло, нито с друго нещо. Утре ще ходя да гледам по светло, но какво ще ме посъветвате да проверя първо? Възможно ли е от някой датчик за ниво на маслото, който пречи да се запали колата когато нещо не наред? Лоша работа :(

Последна промяна от Wish_Master на Вто 03 авг 2010 19:23, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Неще да запали, лампата на маслото свети постоянно

Мнениеот radotom » Нед 29 ное 2009 22:59

Ех, бате, да беше припомнил и каква е колатааа...
Така, де! Какъв мотор? ;)

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Нед 29 ное 2009 23:01

Извинявам се, от притеснение и нерви съм пропъснал. Голф 3 1.6 AFT, няма газово ако това има значение.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 29 ное 2009 23:08

как върти стартера - леко и бързо ,или по старо му - малко по бавно и тежко? с приятел провери дали се върти палеца вътре в капачката - той да върти на стартер , а ти гледай дали върти.ако върти - бягай на диагностика , ако не - на майстор за смяна на ремък! :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 29 ное 2009 23:22

Шанса да е свързано с маслото е микромален, според мен.
Някакви странни шумове преди това?
Не помня на AFT делкото на разпределителния вал ли беше, или чрез паразитния се върти. Погледни палеца. Ако е на паразитния вал- по някаква причина може той да не ще да се върти, а от там не се върти и делкото и маслената помпа.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Нед 29 ное 2009 23:26

В интерес на истината наистина ми се стори, че върти по-леко и бързо, но може просто така да ми се е сторило. По принцип пали почти веднага. Погледнах ремъка на хидравликата и климатика, беше си наред. Паркирах си съвсем нормално. После просто се качих и видях, че лампата свети и като тръгна да въртя не пали. Не съм чул нищо като паркирах, тъй като бях пуснал радиото. При качване не се е чуло нищо нередно.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пон 30 ное 2009 15:58

Здравейте. Преди малко гледах пак колата. Мисля че нещо се побърквам. Снощи ми се стори, че чувах помпата, но днес изобщо не върти. Гледах бушона, здрав е. Бензин според индикатора и скорошното зареждане трябва да има до първата бяла черта. Иначе си върти нормално, нито по-трудно, нито по-лесно, просто няма никакви признаци да припали. Маслото си е в нормите, няма текло под колата. Предполагам лампата свети постоянно, защото така или иначе не се стига до запалване. Т.е. вече изключвам варианта свързан с маслото за възможен. Най-странното в случая е, че снощи всичко си беше нормално при паркирване, как така изведнъж може да е станало нещо немога да си го обясня, без никакви признаци преди това, нито ми е придръпвала, нито съм имал друг път проблеми със запалването или каквото и да било по двигателя.
Въпрос: Ако няколко пъти подред дадеш на контакт, помпата всеки път ли трябва да върти или само първия път докато подкачи? Питам, защото нямам спомен как е било нормално.

Ако съм прав за бензиновата помпа, какво бихте ме посъветвали да взема като марка и ориентировъчна цена? Отново припомням двигателят е 1.6 101 коня АФТ.
:cry:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 30 ное 2009 16:01

За да изгасне така отведнъж може да е от две неща - или бобината, или бензиновата помпа. Помпата обаче като си отива има симптоми уж. За Бобината - няма никакви. Просто колата гасне или не иска да запали. Извади една свещ, доприя до металния колектор за да има маса и накараи някой да се опита да запали. Според това дали има или няма искра проблема ще ти е ясен.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI

Re: Неще да запали, май е бензинова помпа...

Мнениеот skotis » Пон 30 ное 2009 17:46

Щом не чуваш бензиновата помпа колега, не е ли ясно че е тя? Аз така мисля поне, щом не се чува да върти...
Успех

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пон 30 ное 2009 18:35

Въртете с ч извадена свещ и всичко ще е ясно! Ако има искра помпа ако не бубина хол или комутатор!

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пон 30 ное 2009 19:01

Утре ще пробвам токовете, че вече се прибрах в нас. Малко срамна ситуация, но нямам ключ за свещи. Обаче вчера слушах точно за помпата и по спомени измежду паниката, притеснението и ядът, я чувах да върти, а днес няма никой. Все едно съм сънувал. Както и да е, утре ще търсим проблема с един приятел и ще пиша какъв е бил, ако го открием :)

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Вто 01 дек 2009 13:00

здр.колега.преди време и аз имах този проблем но за късмет ми се случи пред нас.при мен беше помпата.това го разбрахме като един опитва да пали а друг с едно дърво потупва резервоара.на няколко пъти се опита да препали но не успя.явно помпата ту работи ту не.купих си нова помпа vdo немска/само помпа без корубата/за 280лв от ауто плюс.така си реших проблема.имаше и други марки помпи но не исках да рискувам.дано сам ти бил полезен.и аз съм с афт 101коне.viewtopic.php?f=5&t=127761

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 01 дек 2009 13:31

А не смяташ ли, че ако извикаш компетентен човек да я погледне или я издърпаш до сервиз, ще си спестиш много нерви, пари и загубено време :?: От нищо-нещо никога не може да стане :!: И все пак, за да не ме порежат модераторите, ще дам 2 жокера, за човек без инструменти и познания :wink: Взимаш една свещ, вадиш лула от някой цилиндър, пъхаш свещта в лулата и я допираш на маса. Когато въртиш на стартер трябва да има искра, много е просто. Ако не можеш да чуеш помпата, за да си сигурен че наистина не работи, вадиш захранващия маркуч към дюзите, някой дава на контакт и ако не изпръска нищо, работата е ясна :!: Оттам нататък ще се разбере къде да се търси проблема, дали в запалителната или в хранителната уредба на двигателя 8)

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 01 дек 2009 16:05

.... или в ремъка.

Защо мисля така ли? Заради контролата на маслото.

brum
Автомобил: Golf Mk4

Мнениеот brum » Вто 01 дек 2009 16:19

Ммм, колегата е прав за ремъка. Ако е от него и искра няма да има, щото няма кой да върти делкото и да дава сигнал за датчика на хол.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”