Поредната прецакана DUU скоростна кутия
Поредната прецакана DUU скоростна кутия
Здравейте колеги, миналата седмица и моята кутия изтрака и и изтече маслото.Дотук добре но каква ми беше изненадата когато днес отваряйки я установих, че се е счупил един от ремонтният комплект болтове който са били поставени някъде преди около 50 хил км. гледайки по касовите бележки в сервизната книжка.По кутията няма следи от предишни счупвания на нитовете не знам поради каква причина точно ги е сменил италианеца.
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Поредната прецакана DUU скоростна кутия
тъй като не можах да разбера точно какъв е въпроса - лепи или заварявай кожуха, сменяй болтовете с нови, сглабяй и си готов. Не си първия предполагам, чве няма да си и последния!!! 

Въпрос няма исках да покажа , че и болтовете явно понякога се късат.Вече съм намерил едно ERT
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Развий единия от здравите болтове и го снимай. Дай снимка и на скъсания.
Нещо .... така както са опирали всичките гайки, някъде ...
Ако не те притеснява дай снимките.
Нещо .... така както са опирали всичките гайки, някъде ...
Ако не те притеснява дай снимките.
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Чувал съм ,че и болтовете понякога се развиват и правят бели!!!
Аз все още се чудя дали да правя тази или да слагам другата след като сменя нитовете й!?
На тази ме смущава това, че е отнесено и част от леглото на лагера на вторичният вал от откъснатата гайка на болта и по начало трябва и да се смени и зъбното колело (паразитното) на задна, че и там единият зъб го няма и трака на задна скорост.А ERT-ТО,което намерих е за 500 лв.Не знам кой е по-удачен избор и по-евтин естествено.
ERT кутията , която намерих е от сеат леон 2002 година , някой знае ли тя с какъв размер нитове е?
пп. колега гайките са надрани от откъснатата гайка с поне 1/3 от болта .
На тази ме смущава това, че е отнесено и част от леглото на лагера на вторичният вал от откъснатата гайка на болта и по начало трябва и да се смени и зъбното колело (паразитното) на задна, че и там единият зъб го няма и трака на задна скорост.А ERT-ТО,което намерих е за 500 лв.Не знам кой е по-удачен избор и по-евтин естествено.
ERT кутията , която намерих е от сеат леон 2002 година , някой знае ли тя с какъв размер нитове е?
пп. колега гайките са надрани от откъснатата гайка с поне 1/3 от болта .
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Гайките са драли в леглото на лагера на вторичния вал. Защо?
При съединителя, кое е изпаднало - гайката или главата на болта?
Дай снимка на здрав болт. Имам нещо предвид.
При съединителя, кое е изпаднало - гайката или главата на болта?
Дай снимка на здрав болт. Имам нещо предвид.
изпаднала е гайката колега поставени са така , че гайките са от към страната на съединителя.Утре ще опитам да развия един болт за да го снимам.Не гайките, а гайката което е откъсната от болта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”