Голф 3 АЕК няма ток до бензиновата помпа( РЕШЕНО!!! )
-
ket2004
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 95
Голф 3 АЕК няма ток до бензиновата помпа( РЕШЕНО!!! )
Не е бушон или реле! Въпроса ми е:кое управлява помпата? При завъртане на ключа на контакт идва ток за част от секундата. Проблема дойде след като гръмна (карам на метан). На метан пали.
Последна промяна от ket2004 на Пон 19 мар 2012 23:05, променено общо 1 път.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 АЕК няма ток до бензиновата помпа
Как е вързана газовата може тя да прекъсва тока на помпата? Компа на колата управлява релето и е нормално при даване на контакт помпата да се задейства за малко и да изключи и пак да се вкл.когато вземеш да палиш.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Компютъра е пуска за около 1 секунда, за да нагнети! Като въртиш идва ток от компютъра до Релето и от там до предпазителя на помпата, след това до кабелите й. Компютъра взима информация от датчик, който следи подаването на искра.
Ако греша някой да ме поправи.
Дай повече информация, кое е гръмнало. Метановата уредба, как е вързана, има ли допълнително реле, което да спира помпата. Идва ли ток до кабелите отзад, на буксата са двата крайни.
Ако греша някой да ме поправи.
Дай повече информация, кое е гръмнало. Метановата уредба, как е вързана, има ли допълнително реле, което да спира помпата. Идва ли ток до кабелите отзад, на буксата са двата крайни.
-
ket2004
Проблема започна със свалянето на предната броня(оставих я за лепене). При преминаването на локва пръска вода на кабелите,прекъсва(събира газ) и гърми след това. И така докато не гръмна хубаво и не пръсна един пластмасов съд за въздух.
Нещо като компенсатор или за завихряне(не знам). Намира се след стъпковото моторче. Вързах маркучите един към друг и си заработи постарому. Да ама не. На светофарите като работи на ниски обороти и като тръгвам с малко газ-пак гърмежи. Така десетина пъти докато отказа да пали на бензин. Разбрах,че може да е от дебитомера и с един "разбирач"като мене го свалихме и така го разгледахме,че го счупихме.
Изпаднаха ми от същия голф части,смених всичко счупено иии... пак така.На газ О'к. На бензин-НЕ! Заслушах се-не върти бензиновата помпа.Бушон и реле-здрави. Като дам контакт на буксата на помпата идва ток за части от секундата. Преди си въртеше(чуваше се)и като нагнети спираше. Вързах и друга помпа на буксата-един,два оборота и спира. Нещо прекъсва веднага тока. Някакъв датчик може би. Дайте мнения 
Изпаднаха ми от същия голф части,смених всичко счупено иии... пак така.На газ О'к. На бензин-НЕ! Заслушах се-не върти бензиновата помпа.Бушон и реле-здрави. Като дам контакт на буксата на помпата идва ток за части от секундата. Преди си въртеше(чуваше се)и като нагнети спираше. Вързах и друга помпа на буксата-един,два оборота и спира. Нещо прекъсва веднага тока. Някакъв датчик може би. Дайте мнения -
val4ana
- Автомобил: Бора
- Двигател: AUM
един съвет от:
Смени си първо кабели свещи палец капачка и после виж за пробиви да се смуче въздух вакуми иам няколко места от където го прави това след това си настрой правилно работата на метан
Смени си първо кабели свещи палец капачка и после виж за пробиви да се смуче въздух вакуми иам няколко места от където го прави това след това си настрой правилно работата на метан
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Когато дадеш на контакт, помпата сработва за секунда максимум две. Когато почнеш да въртиш да палиш, помпата отново сработва, но този път за постоянна работа!
-
ket2004
Като дам на контакт помпата НЕ сработва! Идва ток за по-малко от секунда и спира(мери ми го жичкаджия)! Слагах и друга помпа-същата работа.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
релето - пробвай с друго от колега!

здравеите и от мен.преди време и аз имах подобен проблем ,както си карам на газ и превключвам на бензин и след 200-300 метра колата гасне ,ттъгвам да паля на бензин неще като превключа на газ пали ,накрая се оказа изгоряла помпа .не достатачен дебет.така че дои директен ток от акомулатора да пробваш дали ще варти и ако не си за нова помпа.
-
ket2004
Прави сте колеги-оказа се помпата! 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”