голф 4 1.6 sr - Бензин в маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Assasin9
Автомобил:
Двигател:

голф 4 1.6 sr - Бензин в маслото

Мнениеот Assasin9 » Нед 26 фев 2012 21:20

Здравейте,днес забелязах ,че щеката ми за масло мирише на бензин.колата е голф 4 1.6 sr.преди 2месеца смених гумички на клапаните,един клапан и сигменти.От какво може да се е появил този бензи н в картера,когато смених маслото след ремонта,маслото беше между минимума и максимума на щеката,а сега е на максимума,но така си стои 2седмици,и аз карам така,някои да помогне ако може;)

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: голф 4 1.6 sr - Бензин в маслото

Мнениеот rudoni » Нед 26 фев 2012 21:33

то от тук помощ няма ,но съвет -да!пълна и качествена диагностика и отново при майсторите си!или -ако караш на къси разстояния в този студ неминуемо ще има сливане на гориво в картера!просто преобогатената смес непълно изгаря ичаст ото бензина -в картера! но една хубава диагностика ще е от полза!

Assasin9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Assasin9 » Пон 27 фев 2012 10:17

Ами парво ще си сменя маслото,и ако тогава пак мирише ще отида на диагностика,а вазможно ли е да ми е запушена някоя дюза?А на ден карам по 20 км?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 27 фев 2012 17:57

Огледай добре двигателя/датчиците щом е след ремонта сте сломили нещо или не сте включили някои датчик(температурния).Да може и от някои инжектор да е.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 27 фев 2012 18:44

Assasin9 написа:Здравейте,днес забелязах ,че щеката ми за масло мирише на бензин.колата е голф 4 1.6 sr.преди 2месеца смених гумички на клапаните,един клапан и сигменти.От какво може да се е появил този бензи н в картера,когато смених маслото след ремонта,маслото беше между минимума и максимума на щеката,а сега е на максимума,но така си стои 2седмици,и аз карам така,някои да помогне ако може;)

От каране само градско,на къси разстояния и при ниски температури....

constantin82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот constantin82 » Съб 24 мар 2012 12:29

Здравей колега.Имам същия мотор,имах и същия проблем.Дюзи чистих, свещи свалях,a проблемa излезе kаране на къси разстояния-студен мотор+ неизправен термостат и всичко това зимата.Haпълни картера с бензин за отрицателно време.Cмених термостата и маслото не е мръднало.Oставяй мотора да направи 90 градуса за да изпарява попадналия в картера от първоначалния старт бензин защото нали се сещаш автоматичния смукач как зверски блъска бензин при отрицателни температури.Aз карах колата на около 2 км сутрин и вечер я прибираx-не загряваше.Bиж си и термостата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”