голф 4 1.6 sr - Бензин в маслото
голф 4 1.6 sr - Бензин в маслото
Здравейте,днес забелязах ,че щеката ми за масло мирише на бензин.колата е голф 4 1.6 sr.преди 2месеца смених гумички на клапаните,един клапан и сигменти.От какво може да се е появил този бензи н в картера,когато смених маслото след ремонта,маслото беше между минимума и максимума на щеката,а сега е на максимума,но така си стои 2седмици,и аз карам така,някои да помогне ако може;)
Re: голф 4 1.6 sr - Бензин в маслото
то от тук помощ няма ,но съвет -да!пълна и качествена диагностика и отново при майсторите си!или -ако караш на къси разстояния в този студ неминуемо ще има сливане на гориво в картера!просто преобогатената смес непълно изгаря ичаст ото бензина -в картера! но една хубава диагностика ще е от полза!
Ами парво ще си сменя маслото,и ако тогава пак мирише ще отида на диагностика,а вазможно ли е да ми е запушена някоя дюза?А на ден карам по 20 км?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Огледай добре двигателя/датчиците щом е след ремонта сте сломили нещо или не сте включили някои датчик(температурния).Да може и от някои инжектор да е.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Assasin9 написа:Здравейте,днес забелязах ,че щеката ми за масло мирише на бензин.колата е голф 4 1.6 sr.преди 2месеца смених гумички на клапаните,един клапан и сигменти.От какво може да се е появил този бензи н в картера,когато смених маслото след ремонта,маслото беше между минимума и максимума на щеката,а сега е на максимума,но така си стои 2седмици,и аз карам така,някои да помогне ако може;)
От каране само градско,на къси разстояния и при ниски температури....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега.Имам същия мотор,имах и същия проблем.Дюзи чистих, свещи свалях,a проблемa излезе kаране на къси разстояния-студен мотор+ неизправен термостат и всичко това зимата.Haпълни картера с бензин за отрицателно време.Cмених термостата и маслото не е мръднало.Oставяй мотора да направи 90 градуса за да изпарява попадналия в картера от първоначалния старт бензин защото нали се сещаш автоматичния смукач как зверски блъска бензин при отрицателни температури.Aз карах колата на около 2 км сутрин и вечер я прибираx-не загряваше.Bиж си и термостата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”