като сменях гумите забелязах, че е леко закъсан/напукан (сменял съм ги преди 2 години)и не ми е ясно дали е за смяна
а този е от шофьорската страна, той изглежда по-здрав
колата е Golf 4 tdi
този тампон за смяна ли е
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: този тампон за смяна ли е
Първия бих го сменил в първия удобен (финансов) момент. Не е сдал тотално багажа сякаш, но е по-добре да отидеш на подемник и да го изследват с някоя щанга
... Така по-снимки може и да се подведеш, но определено не е в цветущо състояние 
... Така по-снимки може и да се подведеш, но определено не е в цветущо състояние - Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
ами препоръчително е да се сменят и двата. аз скоро сменях тампони и втулки на носачите и излезе сравнително евтино - около 55 лева ми излезе с работата в сервиза. по памет се сещам че тампоните бяха около 6 лв./бр. , а втулките около 11лв./бр.. така че при първия удобен финансов случай бегай в най-близкия сервиз и
. поне толкова беше за полото. за голфа да е с 20 - 30 лева по-скъпо
. поне толкова беше за полото. за голфа да е с 20 - 30 лева по-скъпо- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Както каза колегата снимката малко подвежда(напукано ли е или добре сцепени)ходи на сервиз/преден мост за консултация.И да напомня бележи как е поставен стария и по същия начин сложи новия тампон(сайлънт-блок)мисля,че имаха и стрелка.
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нищо им няма.В това състояние ако почнеш да ги сменяш повярвай ми всеки месец ще си за тампони.
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Имаме колега познал верния отговорicemenn написа:нищо им няма.В това състояние ако почнеш да ги сменяш повярвай ми всеки месец ще си за тампони.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
icemenn написа:нищо им няма.В това състояние ако почнеш да ги сменяш повярвай ми всеки месец ще си за тампони.
И аз съм на това мнение! И при мен са така напукани това явно се поличава от времето, слънце дъжд лед и т.н и е нормално да има пукнатини! Но при тебе засега няма смисъл да ги сменяваш, ако има луфт тогава! Аз бих си карал засега така, но ти си преценяваш!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Добре са си,карай си спокойно.Ще ги караш още доста,докато се скъсат,а като се скъсат,бързо ще разбереш,понеже колата става по-нестабилна и малко по-трудно и се хваща права линия,както и започва да потропва 
Тези тампони е хубаво да се сменят заедно - като се сваля носача,се сменят и двата.За Голф 4,единия тампон (който е само гумен тампон),на Lemfiorder е 7-8лв ,другия е 20-тина (този с втулката).Има и значително по-евтини,ама според мен няма особен смисъл да се бяга от качество на тези неща.По родните пътища,със сигурност ще разбиеш нещо друго,преди тези тампони и така и так ще се разглобява предницата,тогава ще си ги смениш и тях,заедно с другите неща.Само заради тях,на този етап,няма смисъл да пипаш.

Тези тампони е хубаво да се сменят заедно - като се сваля носача,се сменят и двата.За Голф 4,единия тампон (който е само гумен тампон),на Lemfiorder е 7-8лв ,другия е 20-тина (този с втулката).Има и значително по-евтини,ама според мен няма особен смисъл да се бяга от качество на тези неща.По родните пътища,със сигурност ще разбиеш нещо друго,преди тези тампони и така и так ще се разглобява предницата,тогава ще си ги смениш и тях,заедно с другите неща.Само заради тях,на този етап,няма смисъл да пипаш.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
не са за смяна!....карах 7 г с такива тампони..
- eradev
- Автомобил: T-cross
- Двигател: 2025
нищо му няма на тампона карай си спокойно, той като замине започва да чука на желязо като минеш през дупка. Миналата седмица смених всичко по предницата на голфа с изключение на амортисьори и един шарнир. Цената на частите излезе малко над 150лв с търговска отстъпка на мой приятел. Посочените тампони струват по 10лв броя.
- zfa159
- Контакти:
Това са цените за този тампон (Lmi е Лемфьордер) :
мерси колеги
сигурно ще си купя, да си има готови за смяна и като се разтропа тогава
сигурно ще си купя, да си има готови за смяна и като се разтропа тогава
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Недей бърза. Аз така подмятах едни тампони за заден мост около 6 месеца в багажника.
По-добре отиди да я погледнат, понеже на снимката не става много ясно надолу дали не е разкъсан нацяло (то ще има и разни шумове, както са казали преди мен колегите). В сервиза, където ръчкат по окачването на моята е безплатно и присъстваш по време на проверката - т.е. те момчетата ти показват и ти дават съвет, а ти си преценяваш.
По-добре отиди да я погледнат, понеже на снимката не става много ясно надолу дали не е разкъсан нацяло (то ще има и разни шумове, както са казали преди мен колегите). В сервиза, където ръчкат по окачването на моята е безплатно и присъстваш по време на проверката - т.е. те момчетата ти показват и ти дават съвет, а ти си преценяваш.
- zfa159
- Контакти:
Така де,така,най-добре е да се види,а иначе като му дойде времето,тогава си купи
Аз така си търкалям един тон части в багажника,сигурно за 200-300лв,които ги чакам да се счупят с години вече,за да ги сменя,ама не искат 

- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Тампоните ще те возят още. Но като им дойде времето за смяна, те съветвам да си вземеш за Golf IV R32 на "Lemförder". Аз сложих такива на тройката и съм супер доволен. Самия тампон е плътен и няма мърдане. Ще карат доста време и ще държат на "хубавите" дупки по пътищата.
П.П. Тези тампони стават и за Golf II
.
П.П. Тези тампони стават и за Golf II
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”