Г3 ГТИ - ауспух
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Г3 ГТИ - ауспух
Здварейте!
Трябва да махна катализатора. Предложиха ми на негово място да сложат резонатор, срещу 40 лв. Въпросът ми е: какво пречи да се опъне една тЪрбЪ, вместо да давам пари за тоя резонатор?? По името му съдя, че действа единствено за звука. Каква ще е разликата между него и тръбата?
Може би въпросът ще ви се стори първолашки, но досега не съм правил ауспух и не разбирам от тях.
Трябва да махна катализатора. Предложиха ми на негово място да сложат резонатор, срещу 40 лв. Въпросът ми е: какво пречи да се опъне една тЪрбЪ, вместо да давам пари за тоя резонатор?? По името му съдя, че действа единствено за звука. Каква ще е разликата между него и тръбата?
Може би въпросът ще ви се стори първолашки, но досега не съм правил ауспух и не разбирам от тях.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Re: Г3 ГТИ - ауспух
Аз съм с права тръба на мястото на катализаторното гърне, единственият недостатък е малко по-високоят шум.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, незнам дали знаеш но би трябвало след като махнеш стария катализатор, трябва да намериш място на ламбда сондата, затова се слага резонатор да може да се закачи там сондата и от него да взима информация (Топлина) Не съм сигурен колко е вярно което написах, но мисля че има значение, и е желателно да сложиш резонатор, не само заради звука! Но ти си знаеш, според мен 40 лева са пак добре, при положение че ти изкупиват катализатора и ти монтират резонатор на негово място!
- cheatereye
my heart iS iCe написа:Колега, незнам дали знаеш но би трябвало след като махнеш стария катализатор, трябва да намериш място на ламбда сондата, затова се слага резонатор да може да се закачи там сондата и от него да взима информация (Топлина) Не съм сигурен колко е вярно което написах, но мисля че има значение, и е желателно да сложиш резонатор, не само заради звука! Но ти си знаеш, според мен 40 лева са пак добре, при положение че ти изкупиват катализатора и ти монтират резонатор на негово място!
Бабишката на сондата се намира след изпускателните колектори не до катализатора. От катализатора до сондата има поне 80 см. разстояние... Маха се само гърнето на катализатора, резонатора служи само за шума. Резонаторното гърне поема всички функции на катализатора, без тази, да обработва изгорелите газове

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
cheatereye написа:my heart iS iCe написа:
Бабишката на сондата се намира след изпускателните колектори не до катализатора. От катализатора до сондата има поне 80 см. разстояние... Маха се само гърнето на катализатора, резонатора служи само за шума. Резонаторното гърне поема всички функции на катализатора, без тази, да обработва изгорелите газове
Значи съм се заблудил. Извинявам се за което, дано не съм заблудил някой колега!

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И аз не обичам да реве. Ако с резонаторът ще е по-тихо ще го сложа.
- cheatereye
Няма да е, като с катализатор, но ще е с една идея по-тихо 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
mania написа:И аз не обичам да реве. Ако с резонаторът ще е по-тихо ще го сложа.
Слагай тръба и не се занимавай с друго.На Аее то съм сложил тръба още 2005 г. Ръмжи малко над 4500 об.
При теб AGG то има голям въртящ момент след 2400 об така, че няма да ревеш.
- Vonox_abd
- Автомобил: MK4
- Двигател: AGU
С резонатора става по тихо и предпазваш малко повече средното гърне от топлината на газовете.С тръбата му скъсяваш живота.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Обясни ми защо реши ,че трябва да свършиш това в първото си изречение от първия пост ?
Запушен ли е или някой рацер ти каза ,че като си махнеш катализатора и колата ще ти стане с Би турбо!?

Запушен ли е или някой рацер ти каза ,че като си махнеш катализатора и колата ще ти стане с Би турбо!?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Не, проблемът е, че ми е изгнило последното гърне и тенекето му виси. И реших кат го сменям него да махна и катализатора. И да, от всякъде чувам, че работата на мотора се улеснява като се махне катализаторът. А моят кара 16 година вече.
- Vonox_abd
- Автомобил: MK4
- Двигател: AGU
Сменяй задното само ако ти бучи, не се лъжи че като стърчат ламарини се е разпаднало.Оригинално гърнетата имат 2-3 слоя ламарина 

Принципно за катализатора майсторите дават пари, резонатора трябва да ти излезне безплатно.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
straus написа:Принципно за катализатора майсторите дават пари, резонатора трябва да ти излезне безплатно.
Да, знам. Аз затова не се подведох да отида при оня образ. Предложете къде да отида в Пловдив, където ще ми дадат прилична цена?
И в крайна сметка каква разлика да очаквам след махането на катализатора и има ли смисъл..?
И евентуално как да оправя последното гърне да не ми стърчи желязото, че ме дразни. Май с тел ще стане

- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така,по въпроса със ламда сондата да кажа че на гти тя се намира на катализаторното гърне,при останалите голфове е на изпусквателните колектори,а щом катализатора ти е на 16 г.да наистина е за махане.ама пич аз бих те посъветвал да го учукаш и да го продадеш насипно,45лв.е килото.а относно шума малко по шумно е.ако нещо не си ме разбрал пиши на л.с.ще ти обясна
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”