Вчера един приятел си купи въпросния ABF 96г. юбилейка. Продавача му каза ,че има проблем с бензиновата помпа ,но според мен не е тя или не само тя. Вчера му сипахме бензин и запали. Врътнахме 10тина километра на ръчка ,като в началото вървеше горе долу прилчино на 1 и 2 ,но минеше ли на 3та - 3000оборота почваше едно присецване ,едно трещене и по някое време се пооправи ,после пак почне.. След това почна ту да държи нормални обороти ту да играят от 500 до 2000 без да се пипа газта. Накрая черешката на тортата беше като на стартер нямаше почти никво палене ,само на скорост и то в движение работи една минута и почва едно гаснене ,газта до долу и оборотите си падат. На место пък си държеше перфектните обороти ,но тръгнеш ли малко и минеш ли през някоя неравност(за това не сме сигурни ,но така ни се стори) почва гаснене ,трещене и единственото решение е газта до долу и пак на скорост да се запали иначе умира ...

Тоя АБФ ме вкара в пълно невидение. Дали може помпата да няма нужния дебит и да го прави тоя проблем(но според мен щеше да го прави постоянно ,а не само когато и скимне). Също аз се съмнявам от МАП сензора. Колата преди е имала метан и ако той е гърмел дали може да се е повредил МАП-а и темп.датчик на маркуча и от там да дава и грешни показания

Кажете и вашето мнение ,че аз кво ли не мислих и до никъде не стигам