mk3 ABF - проблеми с мотора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

mk3 ABF - проблеми с мотора

Мнениеот Gigabyte » Нед 01 апр 2012 15:03

Вчера един приятел си купи въпросния ABF 96г. юбилейка. Продавача му каза ,че има проблем с бензиновата помпа ,но според мен не е тя или не само тя. Вчера му сипахме бензин и запали. Врътнахме 10тина километра на ръчка ,като в началото вървеше горе долу прилчино на 1 и 2 ,но минеше ли на 3та - 3000оборота почваше едно присецване ,едно трещене и по някое време се пооправи ,после пак почне.. След това почна ту да държи нормални обороти ту да играят от 500 до 2000 без да се пипа газта. Накрая черешката на тортата беше като на стартер нямаше почти никво палене ,само на скорост и то в движение работи една минута и почва едно гаснене ,газта до долу и оборотите си падат. На место пък си държеше перфектните обороти ,но тръгнеш ли малко и минеш ли през някоя неравност(за това не сме сигурни ,но така ни се стори) почва гаснене ,трещене и единственото решение е газта до долу и пак на скорост да се запали иначе умира ... :screwy Тоя АБФ ме вкара в пълно невидение. Дали може помпата да няма нужния дебит и да го прави тоя проблем(но според мен щеше да го прави постоянно ,а не само когато и скимне). Също аз се съмнявам от МАП сензора. Колата преди е имала метан и ако той е гърмел дали може да се е повредил МАП-а и темп.датчик на маркуча и от там да дава и грешни показания :? Кажете и вашето мнение ,че аз кво ли не мислих и до никъде не стигам mhihi

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: mk3 ABF - проблеми с мотора

Мнениеот orlin4ooo » Нед 01 апр 2012 16:32

може и в шоковия датчик да има проблем и да не диктува правилно аванса :) поправете ме ако бъркам тъй като в момента се занимавам с подобен мотор ама на Ибиза :)

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Нед 01 апр 2012 19:53

Така с гадаене не става, затова има диагностика.

Потребителски аватар
nerd
Автомобил: vw golf 5 2 fsi
Двигател: 2006

Мнениеот nerd » Вто 10 апр 2012 9:07

бобина eusa имах същия проблем на голф 3 gti 16v

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”