голф 4 1.9 - Проблем с тампони на стабилизираща щанга

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pafkataaa
Автомобил:
Двигател:

голф 4 1.9 - Проблем с тампони на стабилизираща щанга

Мнениеот pafkataaa » Съб 07 апр 2012 9:34

здравейте колеги имам един проблем и ако някой е на ясно да ми каже какви да ги върша , от миналата година имам едни скърцане отпред като мина през неравност или през легнал полицай едно майсторче ми каза че е от тампон на стабилизираща щанга като вали или като измия колата не скърцат изсъхне ли наново се обаждат ,смених ги скърцаше само левия след смяната изкараха точно една седмица и започнаха отново и двата говорих пак с същия майстор той ми каза че боклук влизало и нз си какво , като го пръсне с течна смазка и млъкват пак за около 3-4 дни той ми каза че за да се оправи това трябвало да си купя оригинални а те варвяли с някакви планки а цената им била 70 лв , дайте савет какво да ги правя че все едно карам каруца става на въпрос за голф 4 1.9 110 коня

Потребителски аватар
braveheart
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с тампони на стабилизираща щанга

Мнениеот braveheart » Съб 07 апр 2012 11:26

На моя голф4 ми скърцаха и се нервих едно лято така, след като ми ги гресираха изкара няколко месеца, купих си после някакви тампони от по 2,50лв ама се оказаха менте и майстора ме навика като ги занесох, оригиналните тампони не се продавали а те са с някакъв текстил от вътрешната страна. Майстора ми поръча някакви нз какви и вече 1 година не съм ги чул. общо към 20-25лв ми струваше ремонта с тампоните.

Потребителски аватар
pafkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafkataaa » Съб 07 апр 2012 13:24

дали има някакъв вариант да си намера и аз такива знаеш ли ?

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Съб 07 апр 2012 20:55

Ментета са повечето неща тук.
На едно пежо така му смениха тампони и след един месец пак скърцаше.
Отиваш в сервиз дето те си набавят части и им казваш, че не искаш да идваш след година за същото :!:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 08 апр 2012 8:14

Колега и на мен така ми скърцаше,смених тампоните на стабилизиращата...
Никаква файда,смених задните тампони на носача и се оправи!
Майсторът те е подвел! :да:

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Нед 08 апр 2012 8:21

При голф 4 освен оригиналните тампони други не вършат никаква работа.Не вървят с никаква планка :idea: Просто са ти намазали ските mhihi Оригиналните тампони струват 15-на лева за брой.Просто си купи такива и ще си решиш проблема трайно :wink:

Потребителски аватар
pafkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafkataaa » Нед 08 апр 2012 17:08

мислиш ли че се опитва да ме пързаля защото уж ми е и приятел иска ми номера на рамата с номера ми търси оригинални тампони ?

Потребителски аватар
Pachko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pachko » Нед 08 апр 2012 17:47

Колега и аз имах същия проблем и някъде тук в форума четох една тема и там един колега беше написал да не даваме излишни пари за тампони освен ако искаш да ги смениш - та на въпроса беше обяснил че с напраскване с веро от тея старичките вера които бяха а не тея новите всички скърцания изчезват аз лично го пробвах и сега нямам никакъв проблем скърцането изчезна :) все пак ако не ти се дават излишни пари за тампони които могат да скърцат пробвай този метод той работи поне при мен :)

vito9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito9 » Нед 08 апр 2012 18:59

pafkataaa написа:здравейте колеги имам един проблем и ако някой е на ясно да ми каже какви да ги върша , от миналата година имам едни скърцане отпред като мина през неравност или през легнал полицай едно майсторче ми каза че е от тампон на стабилизираща щанга като вали или като измия колата не скърцат изсъхне ли наново се обаждат ,смених ги скърцаше само левия след смяната изкараха точно една седмица и започнаха отново и двата говорих пак с същия майстор той ми каза че боклук влизало и нз си какво , като го пръсне с течна смазка и млъкват пак за около 3-4 дни той ми каза че за да се оправи това трябвало да си купя оригинални а те варвяли с някакви планки а цената им била 70 лв , дайте савет какво да ги правя че все едно карам каруца става на въпрос за голф 4 1.9 110 коня

Здравей, колега,
По темата е писано доста, ето малко полезна информация:
viewtopic.php?f=5&t=99585

Потребителски аватар
Erazer
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 2000

Мнениеот Erazer » Вто 10 апр 2012 0:50

Взимаш си оригинални тампони от магазина на VW 30лв 2-та тампона с гърбицата които са,ако планката ти е от стария тип ще трябва и нея да смениш ако и тя е с гърбица не ти трябва нова.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 11 апр 2012 8:57

Erazer написа:Взимаш си оригинални тампони от магазина на VW 30лв 2-та тампона с гърбицата които са,ако планката ти е от стария тип ще трябва и нея да смениш ако и тя е с гърбица не ти трябва нова.

Това е решението на проблема, комплект тампони с гъбица + планки за тях и забравяш за скърцането, не пръскай с никакви спрейове защото не помага :да:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: голф 4 1.9 - Проблем с тампони на стабилизираща щанга

Мнениеот IvailoOo » Сря 11 апр 2012 11:57

Аз пък сложиш тампони с гърбица,а самите ми планки нямат.И честно казано си влязоха без проблем и държат по-добре от тея без въпросната гърбица

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 11 апр 2012 18:50

Мажат се с медна смазка,защото другите греси много бързо се отмиват от водата,калта и т.н.Медната се задържа ужасно много дълго време и спират да скърцат с каквито и да е тампони (понеже повечето са без текстила отвътре).това го открих на един Ситроен,който имаше същия проблем и скърцаше с всякакви тампони.Накрая намазахме тампона и щангата с медна смазка и няма скърцане вече половин година.
:beer

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 11 апр 2012 20:59

IvailoOo написа:Аз пък сложиш тампони с гърбица,а самите ми планки нямат.И честно казано си влязоха без проблем и държат по-добре от тея без въпросната гърбица

И аз съм на това мнение!Тези тампони с гърбицата са митове и легенди!Аз сложих такива,но колата ми се струва даже по малко стабилна (най-вероятно си внушавам),но тези с гърбицата са по тесни.И незнам но на v5,v6 двигателите не случайно са от старият тип според мен (по широки са).Там щангата обаче не е 21 а е 23мм!
Та както ти казах,провери си първо тампоните на носачите да не са закъсани!(така нареченият заден тампон на носача)

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 11 апр 2012 21:09

Аз не мога да разбера защо толкова хора упорито избягват да влязат в магазина на VW и да си купят оригинала, който не е скърцал 10 години, за да не скърца още 10, а импровизират с измислени продукти и то понякога дори на по-висока цена!?

Отиваш до най-близкото VW, казваш какво ти е нужно, монтираш в някой сервиз на който имаш доверие и забравяш!

Тук не става дума за части, които в оригинал струват 2000лв, а имат алтернативи за 200 лв :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”