Голф2 - как се сваля предно автомобилно стъкло
Голф2 - как се сваля предно автомобилно стъкло
престои ми сваляне на предното стъкло голф2 имали някакв начин да се свали без поражение на стъклото
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф2 - как се сваля предно автомобилно стъкло
Става с няколко отвертки, но трябва да си много внимателен!
Под уплътнението се подпъхват и натискаш отвътре навън, плавно като увеличаваш постепенно силата и я поддържаш. Леко, полеко ще започне да изскача навън.
Предупрежавам, всичко трябва да се прави доста внимателно и прецизно, защото стъклото се пука изведнъж.
Другият вариант е да срежеш уплътнението и после да си сложиш друго
Под уплътнението се подпъхват и натискаш отвътре навън, плавно като увеличаваш постепенно силата и я поддържаш. Леко, полеко ще започне да изскача навън.
Предупрежавам, всичко трябва да се прави доста внимателно и прецизно, защото стъклото се пука изведнъж.
Другият вариант е да срежеш уплътнението и после да си сложиш друго

Аз свалям като взема здраво уплатнение, от морга или друг голф със счупен джам.
Режеш отвътре уплатнението и с някой авер в двата края натискате навън джама, ако твоя е счупен и нямаш друго уплатнение изкарай го както казва колегата с натиск и отверка , на отверката парцали ,кърпи ,а ти се въоражи с здрави нерви и късмет.
Ако имаш друго уплатнение с новия джамец , сваляй смело с ритници навън стария
Режеш отвътре уплатнението и с някой авер в двата края натискате навън джама, ако твоя е счупен и нямаш друго уплатнение изкарай го както казва колегата с натиск и отверка , на отверката парцали ,кърпи ,а ти се въоражи с здрави нерви и късмет.

antonco написа:Аз свалям като взема здраво уплатнение, от морга или друг голф със счупен джам.
прозореца е здрав но има ражда тръгнала и искам да я махна
Намери друго уплатнение, режи сегашното свали джама без поражения, слагането после е лесно.. Това е моя съвет.
Винаги съм ги махал с широка права отверка и до сега съм нямал никакви ядове дано е така и занапред.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Вади се леко и елегантно с две ръчички(само)
,дори при минусови температури!
Напъваш в горния край на стъклото отвътре,и не би трябвало да имаш проблем!
На моята кошарка почти без никакъв опит,за половин час свалих старото стъкло(здраво),и замених с друго.

Напъваш в горния край на стъклото отвътре,и не би трябвало да имаш проблем!

На моята кошарка почти без никакъв опит,за половин час свалих старото стъкло(здраво),и замених с друго.

- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
То по-принцип не може ли да се намери ново уплатнение 

- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
ivkata написа:Вади се леко и елегантно с две ръчички(само),дори при минусови температури!
![]()
Напъваш в горния край на стъклото отвътре,и не би трябвало да имаш проблем!![]()
Точно както казва колегата без никакви инструменти.. аз моите стъкла си ги свалям зима и лято и да проверявам за ръжда, а ако има такава зачиства се хубаво грунд боя и яко грес по рамката на стъклото.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”