Относно разход на гориво по МФА
- sith
- Автомобил: Audi A3 + Peugeot 206
- Двигател: ASZ + RHY
Относно разход на гориво по МФА
добър ден колеги. Искам да попитам колко са верни показанията по МФА ? значи давам пример за разход: зареждам 32лт. газ и изминавам 280км(около 11,4 лт/100км.) градско, по МФа на позиция 1 ми показва средно около 8-8,8, позиция 2 8,7 ! На какво се дължи това разминаване ? колата е Голф 3 1,6 101к.с. афт. На ваг-ком не показва грешки
Re: Относно разход на гориво по МФА
Първо може да започнеш от там, че позиция едно и позиция две е съвсем нормално да са различни като стойности. Едното е за среден разход на колата за конкретното пътуване, другото е среден разход откак е занулено за последно показанието...
MFA-то ти е направено да показва разхода на бензин. Не разчитай че това дето ти го пише, ти е разхода на газ.
MFA-то ти е направено да показва разхода на бензин. Не разчитай че това дето ти го пише, ти е разхода на газ.
- sith
Знам за позициите и затова съм ги отбелязал. дадох пример с газ защото повече се кара на газ(ГИ), но и на бензин положението се същото 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Памет 1: Среден разход и данни за последното пътуване. Нулира се при покой (изкл. двигател) над 2 часа или ръчно.
Памет 2: Среден разход за последните 2000км.
Горното важи за Г4, вероятно и на Г3 е същото или сходно.
Нищо по-нормално от това стойностите да имат известно разминаване.
Какво точно те смущава?
Че показвания разход за газ не е верен е ясно. Но за бензин е това, което виждаш.
Памет 2: Среден разход за последните 2000км.
Горното важи за Г4, вероятно и на Г3 е същото или сходно.
Нищо по-нормално от това стойностите да имат известно разминаване.
Какво точно те смущава?
Че показвания разход за газ не е верен е ясно. Но за бензин е това, което виждаш.
- sith
мой приятел със същата кола 1,6 афт с ГИ има минимална разлика(около 0,5лт) по МФа(позиция 2) и действителен разход, докато при мен е не е така. Вече почвам да се чудя дали центровката ми е кадърно направена след като смених няколко майстора, или да ходя до Ваското1 и да си реша проблема веднъж-завинаги
- Haralampi
sith написа:мой приятел със същата кола 1,6 афт с ГИ има минимална разлика(около 0,5лт) по МФа(позиция 2) и действителен разход, докато при мен е не е така. Вече почвам да се чудя дали центровката ми е кадърно направена след като смених няколко майстора, или да ходя до Ваското1 и да си реша проблема веднъж-завинаги
sith написа:добър ден колеги. Искам да попитам колко са верни показанията по МФА ? значи давам пример за разход: зареждам 32лт. газ и изминавам 280км(около 11,4 лт/100км.) градско, по МФа на позиция 1 ми показва средно около 8-8,8, позиция 2 8,7 ! На какво се дължи това разминаване ? колата е Голф 3 1,6 101к.с. афт. На ваг-ком не показва грешки
Доколкото мога да смятам при теб разликата също е около 0,5л

Все още не разбирам какво те притеснява? Сигурен ли си, че знаеш какво е "средна стойност"? Мисля, че проблемът ти е там, а не в центровката...
- sith
зареждам 32лт. газ и изминавам 280км(около 11,4 лт/100км.) градско, по МФа на позиция 1 ми показва средно около 8-8,8, позиция 2 8,7 - разликата е около 3 затова говорех. а иначе кой датчик или там какво управлява тези стойности ? и да отбележа, че съм почти на "Вие" с автомобилите
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
не се притеснявай,то си личи!!

- Haralampi
Няма как МФА да ти показва правилен разход на газ, просто защото не е предвиден за газ!! Караш на "алтернативно" гориво, за което автомобилът не е предвиден, в т.ч. и МФА-то!
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, бордкомпютъра няма как да ти покаже разхода на газ по простата причина, че до таблото не идва информация за количеството газ подадено на инжекторите, ако си с ГИ, ако си с обикновенна пък хептен.
Принципа на действие за показанията на моментния и среден разход е, че до таблото идва информация от ECU-то за порцията бензин изплюта от дюзите. То си ги смята според изминатите километри и ти показва стойностите за разхода. Да но това е само и единствено на бензин.
Принципа на действие за показанията на моментния и среден разход е, че до таблото идва информация от ECU-то за порцията бензин изплюта от дюзите. То си ги смята според изминатите километри и ти показва стойностите за разхода. Да но това е само и единствено на бензин.
- sith
Мерси на всички за отговорите. Аз си мислих, че може да е неправилна центровка или темп. датчик
- Haralampi
sith написа:Мерси на всички за отговорите. Аз си мислих, че може да е неправилна центровка или темп. датчик
Неправилно е само горивото

-
- Автомобил: VW GOLF 3 GT
- Двигател: 1.6 AEK
МФА отчита разхода на бензин чрез компа на колата
ГИ-то си има напълно отделен компютър, който не е свързан с МФА
разхода, който ти показва е всъщност този който би бил на бензин
това е моето (некомпетентно) мнение, може и да греша
ГИ-то си има напълно отделен компютър, който не е свързан с МФА
разхода, който ти показва е всъщност този който би бил на бензин
това е моето (некомпетентно) мнение, може и да греша