Прецакан ми е дисплея на километража на Г3
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прецакан ми е дисплея на километража на Г3
Колеги,дисплея на който показва изминатите километри,символите ми излизат със липсващи части.НЕ липсва само долния ред,ами липсват си произволни елементи.На какво може да се дължи този проблем и има ли начин да го оправя?Много е дразнещо така,като го погледнеш дисплея и 20 мин да зяпаш да разгадаеш цифрите.Не ми се иска да сменям цялото табло,понеже няма да е на същите километри.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:11, променено общо 1 път.
- ShafT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
angell написа:и аз съм така от няколко дни но само цифрите при оборотомера дето показват разход и темп. но после като я запаля са си в ред и по някое време пак се преебават
и на мен ми става така понякога обаче само на далаг пат и то след примерно 100-150 км ама не винаги от 11-тина месеца от както съм купил колата може би 4-5 пати макс. и се оправя след 10-тина км ако някой знае от какво да е каже

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Скоро сменяхме подсветката на таблото и индикаторите на колегата plamen032. И той може да ви разкаже, но понеже не се е включил...
Дисплейчето взема сигнал от платката по една гума с проводничета, същата, като на всеки електронен часовник, но по голяма заради конструктивните размери на самото уредче. Възможно е контактните площадки на самата платка да са се окислили нещо, за това може да ги забършите с памучно парцалче, напоено със спирт. По вероятно е обаче просто с времето да са се разхлабили четерите винтчета, които притискат цялата система към платката и осигуряват стабилния контакт. Просто трябва да се донатегнат. Лошото е, че са с 6-лъчеви звезди. (май торкс се казваха...)
Дисплейчето взема сигнал от платката по една гума с проводничета, същата, като на всеки електронен часовник, но по голяма заради конструктивните размери на самото уредче. Възможно е контактните площадки на самата платка да са се окислили нещо, за това може да ги забършите с памучно парцалче, напоено със спирт. По вероятно е обаче просто с времето да са се разхлабили четерите винтчета, които притискат цялата система към платката и осигуряват стабилния контакт. Просто трябва да се донатегнат. Лошото е, че са с 6-лъчеви звезди. (май торкс се казваха...)
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Колегата е прав за пристягането-но памука със спирт е лоша идея--Всички пътечки по платки се почистват с гумичка за молив-това е най чистия и ефективен начин.radotom написа:Скоро сменяхме подсветката на таблото и индикаторите на колегата plamen032. И той може да ви разкаже, но понеже не се е включил...
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Където има графит /гумички - бутони на дистанционни, гумички за дисплеи и т.н./ не си и помисляйте за почистване със спирт!
По темата - при мен е същото, изчезват чертички /надписа "тотал", долния ред, първата цифра/, после пак се появяват - когато си искат. Свалих таблото /не беше сваляно преди това - ГАРАНТИРАМ/, разглобих го - греда. Не беше от моделите с гумичка. Дисплеите на часовника и за пробега лежат в една бяла пластмаса, която е като основа под ламарината с циферблатите. Сигнал се подава не от гумички, а от пластинки, които са заляти върху дисплеите с нещо твърдо и прозрачно - като смола. Пластинките в другия си край са запоени за платката. Смолата не съм си правил експерименти какво ще я разяде - наоколо е пластмаса... Ако се разпоят пластинките от платката, пластмасата се отделя и можеш да свалиш от нея /от задната страна/ урдчетата за бензина и температурата - аз спрях до тук. Сглобих всичко обратно и за сега карам така - ту има всичко, ту го няма... Решил съм когато се скапе окончателно да си търся табло от някоя морга...
По темата - при мен е същото, изчезват чертички /надписа "тотал", долния ред, първата цифра/, после пак се появяват - когато си искат. Свалих таблото /не беше сваляно преди това - ГАРАНТИРАМ/, разглобих го - греда. Не беше от моделите с гумичка. Дисплеите на часовника и за пробега лежат в една бяла пластмаса, която е като основа под ламарината с циферблатите. Сигнал се подава не от гумички, а от пластинки, които са заляти върху дисплеите с нещо твърдо и прозрачно - като смола. Пластинките в другия си край са запоени за платката. Смолата не съм си правил експерименти какво ще я разяде - наоколо е пластмаса... Ако се разпоят пластинките от платката, пластмасата се отделя и можеш да свалиш от нея /от задната страна/ урдчетата за бензина и температурата - аз спрях до тук. Сглобих всичко обратно и за сега карам така - ту има всичко, ту го няма... Решил съм когато се скапе окончателно да си търся табло от някоя морга...
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е,и аз ударих греда!Разглобих таблото и се оказа че моя дисплей контактува с платката,посредством не гумички,ами пластини запоени върху платката и отляти в дисплея.Презапоих ги спойките на платката,ама няма никакъв ефект.Пръсках и с контактен спей и нищо.
В началото като натисках с пръст дисплей показваше за кратко липсващите работи,даже показваше и някоя чертичка в повече,ама сега вече неще и с натискане да покаже нещо повече
В петък ще ми пристигне ново табло и така ще се рещи проблема.Мойто ще си ми остане за резервни части.
В началото като натисках с пръст дисплей показваше за кратко липсващите работи,даже показваше и някоя чертичка в повече,ама сега вече неще и с натискане да покаже нещо повече

В петък ще ми пристигне ново табло и така ще се рещи проблема.Мойто ще си ми остане за резервни части.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”