Прецакан ми е дисплея на километража на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Прецакан ми е дисплея на километража на Г3

Мнениеот koziak » Пон 04 дек 2006 18:18

Колеги,дисплея на който показва изминатите километри,символите ми излизат със липсващи части.НЕ липсва само долния ред,ами липсват си произволни елементи.На какво може да се дължи този проблем и има ли начин да го оправя?Много е дразнещо така,като го погледнеш дисплея и 20 мин да зяпаш да разгадаеш цифрите.Не ми се иска да сменям цялото табло,понеже няма да е на същите километри.

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Пон 04 дек 2006 19:45

и аз съм така от няколко дни но само цифрите при оборотомера дето показват разход и темп. но после като я запаля са си в ред и по някое време пак се преебават

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 04 дек 2006 20:18

имам един резервен-ама сте ми далече.Тоест имам 2-ама мисля да експериментирам поне с единия разни работи.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 04 дек 2006 20:33

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ShafT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ShafT » Пон 04 дек 2006 21:09

angell написа:и аз съм така от няколко дни но само цифрите при оборотомера дето показват разход и темп. но после като я запаля са си в ред и по някое време пак се преебават

и на мен ми става така понякога обаче само на далаг пат и то след примерно 100-150 км ама не винаги от 11-тина месеца от както съм купил колата може би 4-5 пати макс. и се оправя след 10-тина км ако някой знае от какво да е каже :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 04 дек 2006 21:37

Скоро сменяхме подсветката на таблото и индикаторите на колегата plamen032. И той може да ви разкаже, но понеже не се е включил...
Дисплейчето взема сигнал от платката по една гума с проводничета, същата, като на всеки електронен часовник, но по голяма заради конструктивните размери на самото уредче. Възможно е контактните площадки на самата платка да са се окислили нещо, за това може да ги забършите с памучно парцалче, напоено със спирт. По вероятно е обаче просто с времето да са се разхлабили четерите винтчета, които притискат цялата система към платката и осигуряват стабилния контакт. Просто трябва да се донатегнат. Лошото е, че са с 6-лъчеви звезди. (май торкс се казваха...)

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Пон 04 дек 2006 21:54

radotom написа:Скоро сменяхме подсветката на таблото и индикаторите на колегата plamen032. И той може да ви разкаже, но понеже не се е включил...
Дисплейчето взема сигнал от платката по една гума с проводничета, същата, като на всеки електронен часовник, но по голяма заради конструктивните размери на самото уредче. Възможно е контактните площадки на самата платка да са се окислили нещо, за това може да ги забършите с памучно парцалче, напоено със спирт. По вероятно е обаче просто с времето да са се разхлабили четерите винтчета, които притискат цялата система към платката и осигуряват стабилния контакт. Просто трябва да се донатегнат. Лошото е, че са с 6-лъчеви звезди. (май торкс се казваха...)
Колегата е прав за пристягането-но памука със спирт е лоша идея--Всички пътечки по платки се почистват с гумичка за молив-това е най чистия и ефективен начин.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 05 дек 2006 13:38

SMEL написа: с гумичка за молив-това е най чистия и ефективен начин.
Приемам охотно поправката! Не се сетих навреме.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 05 дек 2006 17:36

Където има графит /гумички - бутони на дистанционни, гумички за дисплеи и т.н./ не си и помисляйте за почистване със спирт!

По темата - при мен е същото, изчезват чертички /надписа "тотал", долния ред, първата цифра/, после пак се появяват - когато си искат. Свалих таблото /не беше сваляно преди това - ГАРАНТИРАМ/, разглобих го - греда. Не беше от моделите с гумичка. Дисплеите на часовника и за пробега лежат в една бяла пластмаса, която е като основа под ламарината с циферблатите. Сигнал се подава не от гумички, а от пластинки, които са заляти върху дисплеите с нещо твърдо и прозрачно - като смола. Пластинките в другия си край са запоени за платката. Смолата не съм си правил експерименти какво ще я разяде - наоколо е пластмаса... Ако се разпоят пластинките от платката, пластмасата се отделя и можеш да свалиш от нея /от задната страна/ урдчетата за бензина и температурата - аз спрях до тук. Сглобих всичко обратно и за сега карам така - ту има всичко, ту го няма... Решил съм когато се скапе окончателно да си търся табло от някоя морга...

jadauin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jadauin » Вто 05 дек 2006 22:29

а пк на мен след всяко вадене на ключа часовника ми се нулира,има ли някои идея от къде е това?

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Сря 06 дек 2006 19:42

jadauin написа:а пк на мен след всяко вадене на ключа часовника ми се нулира,има ли някои идея от къде е това?
само часовникали?-провери електр. дисплей но не на тотал км.,а на тези който си засичаш изинато разст. -дали и то се нулира.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Сря 06 дек 2006 21:19

ако имаш газова най вероятно след всяко загасяне на колата компа ти се резетва за да не трупа грешки...

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Чет 14 дек 2006 2:03

Е,и аз ударих греда!Разглобих таблото и се оказа че моя дисплей контактува с платката,посредством не гумички,ами пластини запоени върху платката и отляти в дисплея.Презапоих ги спойките на платката,ама няма никакъв ефект.Пръсках и с контактен спей и нищо.
В началото като натисках с пръст дисплей показваше за кратко липсващите работи,даже показваше и някоя чертичка в повече,ама сега вече неще и с натискане да покаже нещо повече :(
В петък ще ми пристигне ново табло и така ще се рещи проблема.Мойто ще си ми остане за резервни части.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”