Привет колеги, карам голф 3 АЕА 95 г и от 2 месеца имам голям проблем с паленето на студен мотор . Сутрин, особено ако са по- ниски температурите, колата отказва да пали- акумулатора е ок,стартера също.Сменил съм преди седмица свещи,кабели, палец на делко, дистрибуторна капачка (един псевдо-майстор ме посъветва да сменя и тампона под моното,).След подмяната на тези части колата не се подобри.Минах на комп. диагностика и там казаха ,че температурният датчик е заминал. Смених и него ,но уви- сутрин въртя по половин час и едва запалвам на 3 цилиндъра .
След като колата запали правих опит веднага да угася мотора и при повторно завъртане пали от раз.След това си пали и върви много добре.Колата има газова, но паля само на бензин.
Поразрових из форума но не можах да открия подобен случаи ,затова много Ви моля ,ако можете да ми дадете идеи къде да търся проблема.
голям проблем при палене на голф 3
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: голям проблем при палене на голф 3
За комутатор някой споменавал ли ти е?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
единия вариант е да пробваш с друг темп.датчик.Другия е да извадиш маркуча за газта от тройника примерно/преди това може да я спреш от бутилката/и така да пробваш.Това е ако не ти държи случайно клапана и може да таи газ в моното нощем,колата после се дави като се мъчиш да палиш.Щом само при палене го прави не е комутатор,пък и той би трябвало да е комплект с бобината.Като иска да пробва с друга все пак.
Последна промяна от Iezekil на Чет 19 апр 2012 21:01, променено общо 1 път.
- joker
Iezekil написа:единия вариант е да пробваш с друг темп.датчик.Другия е да извадиш маркуча за газта от тройника примерно/преди това може да я спреш от бутилката/и така да пробваш.Това е ако не ти държи случайно клапана и може да таи газ в моното нощем,колата после се дави като се мъчиш да палиш.Щом само при палене го прави не е комутатор,пък и той би трябвало да е комплект с бубината.Като иска да пробва с друга все пак.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах същия проблем с Голф 3 GTI 16v върти припалва загасва и така 10 пъти докъто захапе, даваше проблем с датчика за температурата в главата дето се навива ( понеже при мен са 2 ) та смених с друг и проблема продължи , на финала отидох в Юнитрейд и купих датчик и засега вече 2 месеца няма проблем но не съм слагал пак компютър да покаже дали има грешка , обикновенно преди, след изчистване на грешката се оправяше за няколко дни после явно я вкарваше пак и така датчика там струваше около 40 лв за моя модел ,проблемите ги правеше на температурите около 0 градуса или - 1 -2 -3 станеше ли по-студено се оправяше както и като станеше по-топло от 3 градуса така че опитай с нов датчик от Юнитрейд поне е най-безболезнено , аз като теб съм сменял бубини , свещи , датчик на хол и кво ли не и се оказа тази чекия поне засега ( да не ме чуе ) , аз имах и проблем с клемореда та 2 проблема в 1 и трудно се откри надявам се да успееш бързо да го оправиш. След смяна на датчика обезателно зачисти грешките с компютър.
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
здравей колега аз също имах същия проблем значи и аз като теб сменех няколко неща
и накрая се оказа че газовия клапан изпуска и като дам на контакт той веднага вука газ а аз се опитвам да запаля на бензин сутрин и варвти и върти и неще докако не отидох при газаджията много кадърно момче точно за 2 минути откри проблема смени ми клапана и сега всичко е наред той ми обясни че по този начин най просто казано се получава давене на колата

Благодаря колеги за идеите, сега ще пробвам като спра газта и извадя маркуча дали ще палне.. хубав ден на всички 

специални адмирации за колегата jorostamatov.. много помогна днес с газаджията .//.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Ако комутатора ти беше заминал, щеше да въртиш, като луд и да чакаш, някоя заблудена искра да достигне до свещите
Искам да кажа, че ако той е заминал изобщо няма да запалиш
(казвам го от личен опит)

- Iezekil
може да е спукана бобина наистина,при влажно време да прави отечка.Хубаво е да прегледаш на тъмно дали не прехвърля искра.Лошото е,че вариантите стават много.Както бобина така и някой кабел може да прави чакмаци.Но обмисляйки всичко до тук допускам,че трябва да включим и свещите в заподозрените.Трудно палене и чакмаци е често срещан проблем,когато въпросните свещи са заминали.Аз лично препоръчвам при следващото проявяване на проблема,ако имаш време да ги развиеш една по една.Със сигурност ще видиш,дали проблема е в една или повече.От там на татък,след като провериш за опушени или мокри свещи,трябва да им прегледаш и съответните кабели дали не са зеленясали.Бобината е скъп консуматив,кабели и свещи също не са без париза това е хубаво ако имаш някой приятел или пък ако си ги сменял и пазиш старите ,да почнеш с замяна.Първо бобина,после свещи и накрая кабели.Ползвай търсачката да видиш,колко такива проблеми с трудно палене са предизвикани от свещи.
- joker
cheatereye написа:Ако комутатора ти беше заминал, щеше да въртиш, като луд и да чакаш, някоя заблудена искра да достигне до свещитеИскам да кажа, че ако той е заминал изобщо няма да запалиш
(казвам го от личен опит)
Не е точно така....това става само при напълно заминал комутатор...началните симптоми на пробив са точно каквито ги описва колегата....личен опит.
Да колега-ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН
с бобината на jorostamenow запалих от воле сутринта.//../сега ще сложа нова и ГАСС ,,,,
Сърдечо благодаря на всичи, че взехте участие в разплитането на този проблем, и най-вече на ЖОРКАТА, който бе6е в 7 сутринта пред нас да помага,,,,

Сърдечо благодаря на всичи, че взехте участие в разплитането на този проблем, и най-вече на ЖОРКАТА, който бе6е в 7 сутринта пред нас да помага,,,,
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
стига ме хвали че
имал съм възможност да помогна и винаги ще помагам когато и на когото мога 

- Iezekil
напиши каква е цената на нова,преди 5 години си купих за Пасата най-евтиния вариант-беше 100 лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”