Oхлаждане голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
NikShtain GTI
Автомобил:
Двигател:

Oхлаждане голф 4

Мнениеот NikShtain GTI » Нед 29 апр 2012 14:41

Здравейте колеги.Рових се из форума и гледах за спортни филтри това онова.И видях доста колеги пишат,че е добре да се изтегли въздух от под бронята долу от решетката.И реших да изкарам една алуминиева тръба от там.Но се оказа,че тъбата от филтера свършва зад фара където е кутията
Изображение

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Oхлаждане голф 4

Мнениеот joker » Нед 29 апр 2012 15:51

Не е добре да се взема въздух от толкова ниско и незщитено място.При преминаване през локва рискът от засмукване на вода и воден удар в ДВГ е голям!И тогава :bishop ДВГ!Неслучайно са сложили изхода зад фара.

Потребителски аватар
NikShtain GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikShtain GTI » Нед 29 апр 2012 16:15

Мина ми през главата и тази мисъл.Но нали по принцип колкото повече въздух влиза толкова по-добре.Незнам искам да стане малко по пъргав,но не виждам никъде теме в която да се вдигнат повече от 10-20 коня.Както се вижда има доста добър стоков вид,пазя го и го голезя много,но искам поне да съм спокоен,че има добро охлаждане.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Нед 29 апр 2012 18:43

Я да използвам темата на колегата, ако може естествено :) .
Закупих си Golf 4 1.8T - viewtopic.php?f=83&t=322908
С този кит на охлаждането:
http://www.awesome-gti.co.uk/product.ph ... &xSec=1997

Обаче все си мислех, че този филтър е защитен някак си...... , ами мога да кажа най-точно с тази емотикана какво точно го пази - :horror: .
Отговора е НИЩО, нито отдолу има пластмаса, нито отпред. Решетката отпред е с отвори, ясно ми е че заради ремапа тези ~190 коня трябва да хапват въздух, ама като гледам и филтъра в какво състояние е :shock , няма да хапва само въздух :| .
Ето реални снимки от онзи ден:
Изображение Изображение

Някакви идеи как да го защитя, да сложа една пластмаса под него ли ?
- Ако го направя обаче остава отпред въпроса.
Отпред отворената решетка ще прави проблем според мен, като вали дъжд няма ли да смука вода от там ?
:banghead:

Все трябва да има начин да се защити нали ?

Благодаря ви предварително, на всички които можете да помогнете за този проблем, така да се каже.

---------------------------------------

Колега сам виждаш как стоят нещата при мен, сам си прецени дали има смисъл за теб, че сам виждаш от снимките какво е положението при мен scare .

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 29 апр 2012 21:56

Колега на твое място бих върнал заводското положение немедленно...въпрос на време и случайност е кога ДВГ ще си пийне вода за сбогом!

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Нед 29 апр 2012 22:19

Оригиналната решетка в бронатя на голф 4 зад която седи този кит с филтъра не е плътна без никакви отвори. Не съм сигурен под него дали има отвор или страничната кора/не подкалника/ закрива всичко - тези дни имам работа точно в тази зона и ще проверя със сигурност как е положението.
Нямам много опит с колите, но на старата ми кола, астра ф, края на тръбата, която влиза в кутията на въздушния филтър е точно зад решетката между фаровете и пред нея няма никаква преграда.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 30 апр 2012 7:34

За мераклиите за спортен филтър - замерете си времето за набиране на 120 км/ч със стандатен филтър и без никакъв - това ще е най-доброто, което дава спортен филтър.
А колко филтрира въздуха от прахоляк - май само врабчета не минават през него.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”