Здравейте колеги.
Става въпроз за голф 3 96-97г ел. стъклата се свалят надолу но не се качват от бутоните, конфорта работи и ги вдига.
Ще се радвам на някъкви съвети за местоположението на модула за управление (шофиорската врата все още не е отваряна) или схеми.
Обикновенно на много марки централното и стъклата са на един модул но в случая централното е в багажника и явно седят по различно нещата.
Благодаря предварително.
Електрически съкла голф 3
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Електрически съкла голф 3
в багажника ти е компресора не централното! 

ако беше само компрсорчето значи само 2,3 кабелчета щеше да има към него а всъшност са повече.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако стъклата ти са оригиналните,то всяка врата си има управление.Намира се до самото моторче.Провери си първо в гуменото гофре м/у вратите и купето за скъсани проводници.Това е най-често срещания проблем и след това отваряй вратите.Провери също и бутоните,като най-лесно е да си ги размените с на някой приятел!
Проверил съм във гофретата за откъснати проводници и няма.
За бутоните не съм се усъмнил защото и двата прозореца неискат да се вдигнат от който и да е бутон но се свалят от всякъде и им работят индикаторите (но ако сигнала минава последователно на двата бутона за дясната врата има смисъл вепреки че необяснява отказа на буртона за лявата. Но мисля че ги мерих.
До колкото знам на всяко моторче си има управление (най малкото да го спре като вдигне или спусне стъклото) но ако е от моторче няма логика да откажат и двете едновременно освен ако на са принципа master - slave и по този начин шофьорското моторче да прави и конфорт функцията.
Или остава да има модул за управление някъде под таблото?
За бутоните не съм се усъмнил защото и двата прозореца неискат да се вдигнат от който и да е бутон но се свалят от всякъде и им работят индикаторите (но ако сигнала минава последователно на двата бутона за дясната врата има смисъл вепреки че необяснява отказа на буртона за лявата. Но мисля че ги мерих.
До колкото знам на всяко моторче си има управление (най малкото да го спре като вдигне или спусне стъклото) но ако е от моторче няма логика да откажат и двете едновременно освен ако на са принципа master - slave и по този начин шофьорското моторче да прави и конфорт функцията.
Или остава да има модул за управление някъде под таблото?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Провери бушона, може да е изгорял! Точно кой номер е немога да се сетя!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”