Колеги, имам следния проблем.Когато ми загрее колата, оборотите падат под 750 при наличието на пуснати фарове и тресе цялото табло, когато не са пуснати фаровете са около 800, не знам вече каде да търся проблема, уморих се.Колата се кара на газ главно, от време на врема на бензин, с вървежа няма никакви проблеми, но оборотите на празен ход са отвратителни.На бензин когато загрее, оборотите играят 750-500.
Каде да търся проблема?

Проблем с оборотите 1,8 90 коня ADZ
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Проблем с оборотите 1,8 90 коня ADZ
1.Грешки в компютъра.
2.Ламбда-сонда.
3.ТПС.
.....VAG.com...
2.Ламбда-сонда.
3.ТПС.
.....VAG.com...
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
ТПС-а е проверян и найстроен по заводски, човъркахме го докато колата още се доизкусурявахше, и сега е както когато си взех количката.За ламбдата ми казаха, но нямам финансовата възможност да си позволя нова, нямам и времето да я замеря.Грешките в компютъра са: Датчин на Хол, Ламбда сонда и датчика за отчитане на скорост.След изтриването им, грешката за датчика за скорост си остава постоянна, а другите се появяват след време. Да взема да замеря Ламбдата ли ?
- joker
Vencitu написа:ТПС-а е проверян и найстроен по заводски, човъркахме го докато колата още се доизкусурявахше, и сега е както когато си взех количката.За ламбдата ми казаха, но нямам финансовата възможност да си позволя нова, нямам и времето да я замеря.Грешките в компютъра са: Датчин на Хол, Ламбда сонда и датчика за отчитане на скорост.След изтриването им, грешката за датчика за скорост си остава постоянна, а другите се появяват след време. Да взема да замеря Ламбдата ли ?
Вземи и си сложи ресет реле и рахатясай!Твоят компютър носи на 'шамари"!
Ламбда не ти трябва щом караш на газ...до 70 гр тя е без това не "пее"....
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
Ако след поставянето на ресет реле, пак продължат проблемите? Каде да търся след това?Стъпков мотор ?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
я преди ресет релето ресетни компа ръчно и пробвй само на бензин.
- joker
Vencitu написа:Ако след поставянето на ресет реле, пак продължат проблемите? Каде да търся след това?Стъпков мотор ?
Еееех колега....ами ако утре не вали,а нося чадър?Ами ако ми падне саксия на главата...Компютърът ти трупа грешки,които пречат и на работата на газ.Ако имаше повреден стъпков мотор на компщтъра би следвало да се отбележи.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Баш на стъпково моторче звучи. Ако решиш да го сменяш не взимай талянските боклуци по 150лв. Разпадат се за няколко дни. Бош ми кара вече 2-3г 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Тресенето съпроводено ли е с плаване на оборотите?Оборотите през ВАГ-ком ли ги гледаш?Пробвал ли си с друга бобина?Свещите ти с какъв цвят са?
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е както трябва, проверено и ако е имало нужда почистено, стъпковия мотор и той е разглабян и почистен внимателно.С друга бобина не съм пробвал.Защото не ми мирише на проблем от бобината.Оборотите ги гледаме през програмата за диагностика.
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Ако правилно съм разбрал,проблемът ти сигурно е от изпарителя.От там спокойно може да ги вдигнеш и проблем няма да имаш.Възможно е и леко повишаване на разхода на газ.
Аз имах същия проблем,то даже най-много се усеща,когата колата достигне нормалната температура при загряло състояние.
Аз имах същия проблем,то даже най-много се усеща,когата колата достигне нормалната температура при загряло състояние.
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
boro7777777 написа:Ако правилно съм разбрал,проблемът ти сигурно е от изпарителя.От там спокойно може да ги вдигнеш и проблем няма да имаш.Възможно е и леко повишаване на разхода на газ.
Като достигне работната температура и се почват вибрациите.
Изпарителя е турски боклук за закърпване на положението, а тогава защо го прави и на бензин това ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”