мощност голф3 1.8 ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
automan
Автомобил:
Двигател:

мощност голф3 1.8 ми

Мнениеот automan » Съб 18 авг 2012 19:00

колата ми губи мощност , не гори масло компресия 11 . а не дърпа като спънат кон е. ауспуха е винаги черен сух. защо :roll:гледам на комшията опела аспуха бял , не мога да с епримиря един опел да ме изпревари :mrgreen:

automan
Автомобил:
Двигател:

Re: мощност голф3 1.8 ми

Мнениеот automan » Съб 18 авг 2012 19:35

защо никой не отговаря? аз ли не правилно съм задал въпроса или няма интерес към темата!!!! :roll:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 18 авг 2012 19:55

Интерес към темата? Колега, не говорим за 23-годишна самотна манекенка, говорим за голф 3.. mhihi

Провери си зацепването на агренажа, центровка итн.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 18 авг 2012 20:00

Нито си казал на какво гориво се кара, нито какво си сменял/проверявал наскоро.
Ето:
ауспуха ти е сух и черен от богата смес, колата бачка богато щото и е изпушила ламбда сондата, също е прокъсана и мембраната на бензиновия регулатор.
Демек дави се и не бяга, аванса също ти е малко. Късно пали горивото. :horror:
На комшията ти ауспуха е бял, защото кара на газ със свито кранче.
Комшията ти е шибан тъпак. :Mr Green Fun

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 19 авг 2012 9:13

На нашия ABS сондата също е под съмнение-"успала" се е на 0.398волта и няма сила ,която да я "разклати".Вървежа е приличен,но харча ми големее-може и да е нормално,градско 10-11,но след като карам и дизел-все ми се вижда много.
Иначе я усещам "нервна",въпреки че оборотите са идеални,нещо "дудне" повече от необходимото.Все пропускам момента да я закача на кабел-което горещо ти препоръчвам преди да почнеш смени "на слука",ще си заслужи 20-30 лева.
Аспуфа не мога сега да го преценя защото гърнрто е сравнително ново,но старото беше тъмно-сиво и сухо...и пробито..
Ако ще оценяваш по пушека-някой да гледа отзад,при газиране черният цвят е "богата" смес.Номерът с временно откачане на акумулатора сигурно си го правил,ако не-пробвай.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Нед 19 авг 2012 17:30

колата се кара на газ и бензин , но повече на газ става въпрос за голф3 1.8 абс кабели свщи , са добре проверени от майстор. колата е мудна, не дърпа, уж правиха някакв а центровка ама никакъв ефект, ако ламда сондата , има значение само за бензин , но и на газ пак същото не ще да дърпа , бавно набира и повече от 100 с мъка не ще да откине :roll: сега комшията се базика и ме кара да се дърпаме той е с астра G. казах му че само малко да епоуправя и ще му скъсам ританките :mrgreen: :lol:

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Нед 19 авг 2012 18:14

На първо време си провери задължително зацепването на ангренажа и делкото.При съвпадане на белези на кол.вал и разпр.вал,то палеца не трябва в никакъв случай да сочи точно на резката за първи цилиндър.Трябва да я подминава с малко по посока на часовниковата стрелка.Може с 4-5 мм гледайки с окомера,но не повече.И второ,хич не пренебрегвайте Опелите!Нека уважаваме и другите марки коли,а не да бъдем атеисти!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 19 авг 2012 18:25

По "показанията" на ауспуха явно определено има проблем. На моят например не моЖ се оцапа :lol: И вдига цели 140 км/ч :lol:
Да повторя и потретя - прегледай центровката ако всичко е ОК си регулирай добре газовата. В случай, че приемем, че по запалителната система - кабели, свещи, капачка, палец са ОК и не са за смяна.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Нед 19 авг 2012 19:12

газовата е ок, наскоро сменях мебрани на изпарителя Ловато , аз не пренебрегвам опелите , но за мен те са зад нас :012: кабели свещи са ок, само капачка и палец не съм сменял а също ми направи впечатление че агренажния ремък е много натегнат ако това има значение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”