Мнениеот rmk » Сря 02 сеп 2009 12:38
Колега аз имам същия проблем, като взех колата и тръгнах да сменам маслото и леганх отдолу се оказа, че вместо пробка имам една буца силикон. След като разчегъртах с отвертка силикона, пробката направо падна (защото резба на картера нямаше) и маслото се изля. Разпробих отвора и нарязах следваща по размер резба и сложих болт и дифтунга. В началото всичко изглеждаше добре, но се оказа че когато е студена колата не тече, но загрее ли потича от там. Предполагам различни температурни разширения на картера (алуминии) и новата пробка (друг материал спрямо старата). За да спра теча навих на новата пробка тефлонова лента (има я по железариите). Теча спря напълно, но решението не ми хареса. Поръчах си нов картер от Юнитрейд. Има два варианта - оригинален (около 300 лева) и "заместител" (около 100 лева). Аз си взех заместител, който си върви с пробка и дифтунга.
По принцип повърхостта където се навива пробката е изравнена, но малка по размер и след нея следва удебеляване. Може да се разпробие до следващия размер, но е възможно по-голямата глава на новия болт да не може да се навие изли захване с ключ без да зашлайфате картера странично. Освен това като нарязваш новата резба гледай да е идеално перпендикулярна в хоризонтална и вертикална равнина спрямо стената на картера иначе дифтунгата няма да легне добре. Абе пипкава работа е. Успех!