Golf 4 проблем с оборотите при вкл. климатроник
Golf 4 проблем с оборотите при вкл. климатроник
Здравейте имам следния проблем и ще съм много благодарен да чуя вашите мнения!Когато запаля колата и пусна климатроника,оборотите почват да падат и колата гасне!Имам някакви предположения но не съм много спец така че ако може да ми помогне някои ще съм много Благодарен 
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 проблем с оборотите при вкл. климатроник
Може да е проблемен дросел клапата или някои кабел който казва на компа,че е пуснат компресора.Какъв е двигателя на колата?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Моли се да е кабел ,че дросела е към 700 кинта 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Най-лесният тест е да се откачи буксата на самия компресор и да се пусне климатика от копчетата,при пускането на AC (или минаването от Екон в Ауто при климатроник),двигателя трябва да си вдигне оборотите с около 50-100-150 оборота (зависи от конкретния двигател с колко точно) и да си останат високи,докато не цъкнеш пак копчето (или не минеш пак в Екон при климатроник).Ако това се случи, може да се търси причина в компресора или в налягането на системата (затегнал компресор,запушване,препълване,лошо охлаждане и т.н.).Ако оборотите не се променят - или липсва сигнал до комп-а, че е пуснат компресора (може да се види през VAG-Com в живите данни дали идва сигнала) или дросела не си върши работата като хората и не компенсира натоварването.

Много благодаря за помощта но явно ще трябва да мина на диагностика 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”