Здравейте,
Когато ускорявам от 1-ва до 3-та примерно с над 4000 оборота и започва да мирише на "развалени яйца" в купето.
Вчера си махнах катализатора и вече миризмата не е толкова силна, но пак я има. При нормално каране няма такива проблеми.
Предварително благодаря за отговорите!
Голф 4 GTI (AGU) - Неприятна миризма след ускорение.
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Re: Голф 4 GTI (AGU) - Неприятна миризма след ускорение.
Частици от катализатора са се набили назад из гърнетата.И аз усещам воня,ама само зимно време ако забуксувам яко някъде.Само последното гърне ми е оригиналното,явно има останало още от катализатора ми. 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Бе той катализатора е метален - не би трябвало да мирише 
-
masterixx
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2009
[quote="Rabbit_TDI"]Бе той катализатора е метален - не би трябвало да мирише
[/qu
А цялата шитня дето се събира в него ? Определено сега не мирише толкова, колкото когато имах катализатор. Явно и гърнетата ще трябва да се сменят, че ме дразни тая смрад.
Но, ако имаш други предположения, може да ги споделиш
Връзката я правя с катализатора, защото не мирише вече толкова много (не се издържаше).
А цялата шитня дето се събира в него ? Определено сега не мирише толкова, колкото когато имах катализатор. Явно и гърнетата ще трябва да се сменят, че ме дразни тая смрад.
Но, ако имаш други предположения, може да ги споделиш
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Провери си да не ти капе от някъде масло, напр. върху колекторите и като се изпече също доста мирише. Аз бях налял повечко масло и го хвърляше през гарнитурата на капака на клапаните, при по-високи обороти.
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Да не мирише случайно на съединител? Той смърди гадно.
Провери си зареждането ако динамото ако не ти изключва ти презарежда и от акулуматора ти мерише на сяра
-
masterixx
RoadRunner написа:Да не мирише случайно на съединител? Той смърди гадно.
Съединителя е сменен със Загс преди 2-3 месеца.
Но си мисля, че е от катализатора, защото сега мирише много по-малко от преди, а ако не беше той - щеше да е същото след неговото отстраняване.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Аз също подозирам съединителя.Моя като го смених така понамирисваше в началото (ама не чак нетърпимо) - така и не разбрах причината 
Rabbit_TDI написа:Аз също подозирам съединителя.Моя като го смених така понамирисваше в началото (ама не чак нетърпимо) - така и не разбрах причината
Аз моя голф като го настъпя(говоря за над 120) също намирисва. Ако е от съединителя, каква е причината ?
-
masterixx
Eximpo написа:Rabbit_TDI написа:Аз също подозирам съединителя.Моя като го смених така понамирисваше в началото (ама не чак нетърпимо) - така и не разбрах причината
Аз моя голф като го настъпя(говоря за над 120) също намирисва. Ако е от съединителя, каква е причината ?
При големи скорости няма проблеми. 150-160 на магистралата и не се усеща миризма. Но дори и да е от катализатора и сега от гърнетата, как така се завихря въздуха от ауспуха, че влиза вътре ? Първа - втора, колата си стои на място и хаби само гуми, ама на 3-та вече си върви. Ако беше съединител щеше и сега да си мирише по същия начин, а определено има ГОЛЯМА разлика сега като няма катализатор.
Мисля, че колегата с предположението за остатъци по гърнетата е прав.
Миризмата я имаше и със стария съединител/
Ами може би влиза от багажника , защото аз като карах една мазда 323ф и като и дам повече газ замирисваше на бензин яко ,при отворени прозорци още повече и хора с такава кола ми кзаха че се образува вакум и влиза през багажника,нещо там уплътнения ли не помня точно,защото колата си е доста стара и са заминали най-вероятно
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”