Здравейте колега! Имам проблем с отчитане на температурата на таблото. Преди 2 месеца стрелката за температура започна да отчита по ниски стойности. Мерих темпертирата с уред в разширителния съд , перката се включи при 89 градуса, после си спря и като цяло автомобила си работи нормално, но не отчита на таблото температура. Колега от форума ме посъветва да сменя таблото, защото бил често срещан проблем. Смених го с на брат ми таблото от Поло 1.4 , но нищо не се промени. Малко отлепи стрелката и пак пада.
Въпроса ми е какво да сменя, защото нямам възможност да сменям едно ,пък второ пък трето.
Забележка: проблема се получи след смяна на гарнитура на главата( защото беше дефектирала) и след което майстора ми каза, че е измил и двигатела!
Поздрави!
Христо
Температура? Голф 3 - 1.6 МИ
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Температура? Голф 3 - 1.6 МИ
Погледни при някой майстор, да замери стойностите на температурният датчик, може той да прави проблем!
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
да не би случайно да е подменил и датчика за температурата на двигателя? Намира се на трипътника!
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Трябва да имаш два датчика - единия е темп. датчик, който отива към компютъра /при мен е син на цвят/ и втория до него е който отива към таблото. Намират се на тройника. Ако наистина си измерил, че загрява нормално антифриза, значи проблема ти е в този втория датчик, а не в самото табло.
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
teddy написа:да не би случайно да е подменил и датчика за температурата на двигателя? Намира се на трипътника!
За такива интервенции и дума да не става! Майстора ми е приятел.
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Трябва да имаш два датчика - единия е темп. датчик, който отива към компютъра /при мен е син на цвят/ и втория до него е който отива към таблото. Намират се на тройника. Ако наистина си измерил, че загрява нормално антифриза, значи проблема ти е в този втория датчик, а не в самото табло.
Колега значи колата няма никакви проблеми в работа на двигател, обороти, загряване и включване на перката( при достигане на температура), просто не ми отчита температурата. Да ти кажа не видях 2-ри датчик! От моя датчик, който е на 3-ника излизат 4 кабела, които отиват към някаква букса на делкото( май така беше или 2 от кабелите отиват там или и 4-те). За друг датчик несъм обръщал внимание да има!
Поздрави!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
liderass написа:Мерих темпертирата с уред в разширителния съд , перката се включи при 89 градуса
Христо, там не се мери температура. Понеже в казанчето температурата е една, а там, дето е датчикът е по-различна. Няма как с точност някой да каже каква е разликата освен ако не премери и на двете места на една и съща кола с един и същи уред. Замери показанието на датчика, който е за таблото какво съпротивление дава. Твърде е възможно той да е виновникът.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ами нека някой който е запознат с този двигател да каже къде се намира датчика за таблото, който отива. Щом е с четири крачета, може и да е един датчика, защото моя синия е с две крачета.
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги! Днес извадих буксата на датчика при работещ двигател и звука на мотора се промени. След което взех един кабел и направих мост между два от кабелите които излизат от буксата. Стрелката за температура на таблото реагира и започна да се качва и да мига лампата за прегряване. След тази манипулация и след като таблото ми работи означава ли ,че датчика е в основата на проблема!?
Поздрави!
Поздрави!
- mazalo8506
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Здравей, колега.. ако кода на двигателя е ABU датчика е един. При повечето двигатели на VW в Голф 3 e един датчик (с четери пина -2 за компа и 2 за табалото).
Може да го смениш и да се оправи.. ако нещо се е прецакал при миенето на двигателя. 20 кинта е нов, но не е гаранция че ще работи както трябва
.
Аз лично с моя не можах да се оправя - след смяна на табло ,датчик, термостат и охладителна течност.
Успех!
Може да го смениш и да се оправи.. ако нещо се е прецакал при миенето на двигателя. 20 кинта е нов, но не е гаранция че ще работи както трябва
Аз лично с моя не можах да се оправя - след смяна на табло ,датчик, термостат и охладителна течност.
Успех!
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Точно ABU е кода на двигателя! Ще го сменя и се надявам да нямам повече проблеми в показанията на температурата!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”