Температура? Голф 3 - 1.6 МИ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Температура? Голф 3 - 1.6 МИ

Мнениеот liderass » Вто 19 юни 2012 18:42

Здравейте колега! Имам проблем с отчитане на температурата на таблото. Преди 2 месеца стрелката за температура започна да отчита по ниски стойности. Мерих темпертирата с уред в разширителния съд , перката се включи при 89 градуса, после си спря и като цяло автомобила си работи нормално, но не отчита на таблото температура. Колега от форума ме посъветва да сменя таблото, защото бил често срещан проблем. Смених го с на брат ми таблото от Поло 1.4 , но нищо не се промени. Малко отлепи стрелката и пак пада.

Въпроса ми е какво да сменя, защото нямам възможност да сменям едно ,пък второ пък трето.

Забележка: проблема се получи след смяна на гарнитура на главата( защото беше дефектирала) и след което майстора ми каза, че е измил и двигатела!

Поздрави!
Христо

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Температура? Голф 3 - 1.6 МИ

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 19 юни 2012 18:50

Погледни при някой майстор, да замери стойностите на температурният датчик, може той да прави проблем!

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Вто 19 юни 2012 18:51

да не би случайно да е подменил и датчика за температурата на двигателя? Намира се на трипътника!

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 19 юни 2012 19:16

Трябва да имаш два датчика - единия е темп. датчик, който отива към компютъра /при мен е син на цвят/ и втория до него е който отива към таблото. Намират се на тройника. Ако наистина си измерил, че загрява нормално антифриза, значи проблема ти е в този втория датчик, а не в самото табло.

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Вто 19 юни 2012 19:43

teddy написа:да не би случайно да е подменил и датчика за температурата на двигателя? Намира се на трипътника!

За такива интервенции и дума да не става! Майстора ми е приятел.

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Вто 19 юни 2012 19:47

vanesto написа:Трябва да имаш два датчика - единия е темп. датчик, който отива към компютъра /при мен е син на цвят/ и втория до него е който отива към таблото. Намират се на тройника. Ако наистина си измерил, че загрява нормално антифриза, значи проблема ти е в този втория датчик, а не в самото табло.

Колега значи колата няма никакви проблеми в работа на двигател, обороти, загряване и включване на перката( при достигане на температура), просто не ми отчита температурата. Да ти кажа не видях 2-ри датчик! От моя датчик, който е на 3-ника излизат 4 кабела, които отиват към някаква букса на делкото( май така беше или 2 от кабелите отиват там или и 4-те). За друг датчик несъм обръщал внимание да има!

Поздрави!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юни 2012 19:53

liderass написа:Мерих темпертирата с уред в разширителния съд , перката се включи при 89 градуса

Христо, там не се мери температура. Понеже в казанчето температурата е една, а там, дето е датчикът е по-различна. Няма как с точност някой да каже каква е разликата освен ако не премери и на двете места на една и съща кола с един и същи уред. Замери показанието на датчика, който е за таблото какво съпротивление дава. Твърде е възможно той да е виновникът.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 20 юни 2012 9:13

Ами нека някой който е запознат с този двигател да каже къде се намира датчика за таблото, който отива. Щом е с четири крачета, може и да е един датчика, защото моя синия е с две крачета.

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Нед 24 юни 2012 18:45

Здравейте колеги! Днес извадих буксата на датчика при работещ двигател и звука на мотора се промени. След което взех един кабел и направих мост между два от кабелите които излизат от буксата. Стрелката за температура на таблото реагира и започна да се качва и да мига лампата за прегряване. След тази манипулация и след като таблото ми работи означава ли ,че датчика е в основата на проблема!?

Поздрави!

Потребителски аватар
mazalo8506
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот mazalo8506 » Нед 24 юни 2012 19:17

Здравей, колега.. ако кода на двигателя е ABU датчика е един. При повечето двигатели на VW в Голф 3 e един датчик (с четери пина -2 за компа и 2 за табалото).
Може да го смениш и да се оправи.. ако нещо се е прецакал при миенето на двигателя. 20 кинта е нов, но не е гаранция че ще работи както трябва :).
Аз лично с моя не можах да се оправя - след смяна на табло ,датчик, термостат и охладителна течност.
Успех!

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Нед 24 юни 2012 20:20

Точно ABU е кода на двигателя! Ще го сменя и се надявам да нямам повече проблеми в показанията на температурата!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”