Благодаря.
П.П. Интересувам се защото забелязах че двитателя на един познат е АЕК
Plamen_VR6 написа:Преди време бях пускал тема със подобен въпрос, значи различават се само в инжекцията и софтуера - АФТ е със по-новата инжекция Simos на Сименс, а АЕК е със Бош. Ами уж АФТ си достига въртящия момент при по-ниски обороти и е по-икономичен, ама на практика кой знае каква разлика май няма. Има едно момче от форума, той даже беше със ъпгрейднат мотор - от АЕК му го бяха направили АФТ. Това е което се сещам...
Hertz написа:Plamen_VR6 написа:Преди време бях пускал тема със подобен въпрос, значи различават се само в инжекцията и софтуера - АФТ е със по-новата инжекция Simos на Сименс, а АЕК е със Бош. Ами уж АФТ си достига въртящия момент при по-ниски обороти и е по-икономичен, ама на практика кой знае каква разлика май няма. Има едно момче от форума, той даже беше със ъпгрейднат мотор - от АЕК му го бяха направили АФТ. Това е което се сещам...
аха горе долу ми стана ясно - значи може да се каже че тип AFT e по-нов и от тук следва (можеби) че е по-добър (макар и само на хартия)?
IvanMan написа:основната разлика е във максималният въртящ момент, при AEK той е 135 Hm при 4400 оборота, а при AFT е 140 Nm при 3500 оборота.другата разлика колегите са я казали(инжекциона).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 69 госта