питане за тактов клапан голф 3
-
sakisa
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AKL
питане за тактов клапан голф 3
привет на всички. какво точно върши това "животно"? Отдолу капачето се отчупи, по скоро щипките де и сега го залепих. Но май не става така. Не че е сложно да се намери друг такъв клапан но ме интересува какво върши.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: питане за тактов клапан голф 3
Определя такта на музиката, разбира се!
Я опитай пак, споменавайки друго наименование на клапана, желателно придружено със снимки, и допълнено с малко информация за тоя Голф3. Предполагам, че цвета би оказал влияние.
Я опитай пак, споменавайки друго наименование на клапана, желателно придружено със снимки, и допълнено с малко информация за тоя Голф3. Предполагам, че цвета би оказал влияние.
-
sakisa
ааа извинявайте, забравих да спомена, че нямам много свободно време да седа пред компа затова искам конкретна информация от някой знаещ. естествено ако е възможно де щото едно е да искаш....нали? друго е да знаеш как да го получиш. та за клапана всеки чел ръководството за ремонт и техническо обслужване на голф или венто е виждал описанието на основните възли и агрегати. е там в това ръководство на третата снимка клапана е под № 1 - тактовый клапан системы испарения топлива.
и за де не стават пак грешки - 2е - 92 г., цвят - камуфлажно бяло.
и за де не стават пак грешки - 2е - 92 г., цвят - камуфлажно бяло.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Добре, че съм набор на динозаврите, та знам и руски!Това, за което питаш се нарича 'канистър'. Съответно - и клапана към него.
Амиии... служи точно за това, за което са го написали руснаците - служи за да прати към смукателния колектор горивните пари от резервоара.
Не съм много наясно, но май с лепене няма да стане... а и рискуваш да ти се размотават безконтролно горивни пари из двигателния отсек.
viewtopic.php?f=5&t=277664&start=0&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80
-
sakisa
Етва вече е отговор. Браво. Даже още един път браво. Остава да си намеря , щото по принцип щях да питам ако го махна какво? но от темата става ясно, че не е желателно.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
sakisa написа:Етва вече е отговор. Браво. Даже още един път браво. Остава да си намеря , щото по принцип щях да питам ако го махна какво? но от темата става ясно, че не е желателно.
Как ще го махаш? Да не мислиш, че е сложен случайно?

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
като сте зачекнали въпроса около "канистера"-кога всъщност трябва да отвори въпросният клапан..ABS мотор...нещо не съм го чувал да щрака....А и клапата в корпуса на в.филтър-кой всъщност я управлява,наблюдавам да се мести,но маркучето и идва от моното-не е през клапан.Виждал съм я и отворена ,и затворена ..хем сега е топло...
Знам за какво служат и двете,но ми убягва логиката на управление...по-скоро не виждам логика в моя случай.Харча е напълно приемлив-64 литра за 1070км,тествано последната седмица.
Знам за какво служат и двете,но ми убягва логиката на управление...по-скоро не виждам логика в моя случай.Харча е напълно приемлив-64 литра за 1070км,тествано последната седмица.
-
sakisa
Как ще го махаш? Да не мислиш, че е сложен случайно?
[/quote]
Привет градско. Той не е сложен случайно, но по времето когато са го слагали може да е имало живи динозаври. Старо не значи добро..
[/quote]Привет градско. Той не е сложен случайно, но по времето когато са го слагали може да е имало живи динозаври. Старо не значи добро..
Колега emo-gar,няма точно определено кога да включва този клапан.От време на време компа му подава няколко импулса.И при мен отначало си щракаше че чак се чудих от къде е а сега макар че го смених пак мълчи като пукал.Явно не му стига тока да сработи защото като му откача вакумите през определен период чатка та се чува чак в купето
Клапата във въздушния филтър се управлява от едно друго малко клапанче, механично пак отстрани на филтъра, което се влияе от външната температура.По принцип при тези температури трябва да е отворен и да смуче студен въздух от въздуховода отпред.Интересното е че повечето италианки карани на газ идват с блокирана клапа със видия в затворено положение а щранга е изваден от изпусквателните колектори и набутан в ъгъла там откъдето минават бензинопроводите.Може и така да трябва на газ но аз моята си я възстанових и не съм забелязал да затваря.Проследи маркучето от моното не вярвам да отива директно в клапата.Така трябва да е постоянно затворена освен ако от време на време не и достига вакум и отваря или клапана за температурата прави каквото си иска.Поздрави
Клапата във въздушния филтър се управлява от едно друго малко клапанче, механично пак отстрани на филтъра, което се влияе от външната температура.По принцип при тези температури трябва да е отворен и да смуче студен въздух от въздуховода отпред.Интересното е че повечето италианки карани на газ идват с блокирана клапа със видия в затворено положение а щранга е изваден от изпусквателните колектори и набутан в ъгъла там откъдето минават бензинопроводите.Може и така да трябва на газ но аз моята си я възстанових и не съм забелязал да затваря.Проследи маркучето от моното не вярвам да отива директно в клапата.Така трябва да е постоянно затворена освен ако от време на време не и достига вакум и отваря или клапана за температурата прави каквото си иска.Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”