питане за тактов клапан голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
sakisa
Автомобил: VW Bora
Двигател: AKL

питане за тактов клапан голф 3

Мнениеот sakisa » Съб 07 юли 2012 10:34

привет на всички. какво точно върши това "животно"? Отдолу капачето се отчупи, по скоро щипките де и сега го залепих. Но май не става така. Не че е сложно да се намери друг такъв клапан но ме интересува какво върши.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: питане за тактов клапан голф 3

Мнениеот radotom » Съб 07 юли 2012 11:42

Определя такта на музиката, разбира се! mhihi
Я опитай пак, споменавайки друго наименование на клапана, желателно придружено със снимки, и допълнено с малко информация за тоя Голф3. Предполагам, че цвета би оказал влияние.

sakisa

Мнениеот sakisa » Съб 07 юли 2012 14:39

ааа извинявайте, забравих да спомена, че нямам много свободно време да седа пред компа затова искам конкретна информация от някой знаещ. естествено ако е възможно де щото едно е да искаш....нали? друго е да знаеш как да го получиш. та за клапана всеки чел ръководството за ремонт и техническо обслужване на голф или венто е виждал описанието на основните възли и агрегати. е там в това ръководство на третата снимка клапана е под № 1 - тактовый клапан системы испарения топлива.

и за де не стават пак грешки - 2е - 92 г., цвят - камуфлажно бяло.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 07 юли 2012 15:25

mhihi mhihi mhihi Добре, че съм набор на динозаврите, та знам и руски!
Това, за което питаш се нарича 'канистър'. Съответно - и клапана към него.
Амиии... служи точно за това, за което са го написали руснаците - служи за да прати към смукателния колектор горивните пари от резервоара.
Не съм много наясно, но май с лепене няма да стане... а и рискуваш да ти се размотават безконтролно горивни пари из двигателния отсек. :roll:
viewtopic.php?f=5&t=277664&start=0&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80

sakisa

Мнениеот sakisa » Съб 07 юли 2012 19:07

Етва вече е отговор. Браво. Даже още един път браво. Остава да си намеря , щото по принцип щях да питам ако го махна какво? но от темата става ясно, че не е желателно.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 07 юли 2012 19:56

sakisa написа:Етва вече е отговор. Браво. Даже още един път браво. Остава да си намеря , щото по принцип щях да питам ако го махна какво? но от темата става ясно, че не е желателно.

Как ще го махаш? Да не мислиш, че е сложен случайно? :screwy

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 08 юли 2012 0:10

като сте зачекнали въпроса около "канистера"-кога всъщност трябва да отвори въпросният клапан..ABS мотор...нещо не съм го чувал да щрака....А и клапата в корпуса на в.филтър-кой всъщност я управлява,наблюдавам да се мести,но маркучето и идва от моното-не е през клапан.Виждал съм я и отворена ,и затворена ..хем сега е топло...
Знам за какво служат и двете,но ми убягва логиката на управление...по-скоро не виждам логика в моя случай.Харча е напълно приемлив-64 литра за 1070км,тествано последната седмица.

sakisa

Мнениеот sakisa » Нед 08 юли 2012 7:10

Как ще го махаш? Да не мислиш, че е сложен случайно? :screwy[/quote]
Привет градско. Той не е сложен случайно, но по времето когато са го слагали може да е имало живи динозаври. Старо не значи добро..

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Нед 08 юли 2012 13:05

Колега emo-gar,няма точно определено кога да включва този клапан.От време на време компа му подава няколко импулса.И при мен отначало си щракаше че чак се чудих от къде е а сега макар че го смених пак мълчи като пукал.Явно не му стига тока да сработи защото като му откача вакумите през определен период чатка та се чува чак в купето mhihi
Клапата във въздушния филтър се управлява от едно друго малко клапанче, механично пак отстрани на филтъра, което се влияе от външната температура.По принцип при тези температури трябва да е отворен и да смуче студен въздух от въздуховода отпред.Интересното е че повечето италианки карани на газ идват с блокирана клапа със видия в затворено положение а щранга е изваден от изпусквателните колектори и набутан в ъгъла там откъдето минават бензинопроводите.Може и така да трябва на газ но аз моята си я възстанових и не съм забелязал да затваря.Проследи маркучето от моното не вярвам да отива директно в клапата.Така трябва да е постоянно затворена освен ако от време на време не и достига вакум и отваря или клапана за температурата прави каквото си иска.Поздрави :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”