Здравейте колеги.
Забелязах че имам малък теч от долния десен ъгъл на радиатора и тече само при топъл двигател над 70 градуса,не е кой знае какво в рамките на 1 месец долях има няма 100 - 150 мл антифриз,просто бих искал да спра теча,дразнещо е както знаете,четох и други теми и видях,че някои препоръчват течните добавки а други казват,че вредят също така видях мнения на колеги които препоръчват слагане на силикон и реших да попитам за мнения и съвети преди да направя нещо,лично в моя случай ми се струва че по удачния вариант е със високо температурен силикон,но бих искал да знам дали има някаква опасност от това..
Голф 3 1.6 - Теч от радиатор
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
Re: Голф 3 1.6 - Теч от радиатор
Здр отдолу на радиатора имаш 2-отдушника ляв и десен от там ли тече или е пробит радиатора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не колега,долния десен ъгъл на радиатора,отпред като погледнеш през маската се вижда.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Нов радиатор и спира течът 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Нов радиатор за такъв малък теч все още не мисля да вземам,просто исках да знам ако нанеса силикон на това място(дори и да не спре теча) може ли нещо друго да стане?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз карах две години с течащ радиатор не щото нямах пари за нов, ами от мързел да си го сменя. Накрая купих нов и си го смених... Изводите оставям на теб. Такива неща не виждам смисъл да се отлагат, сигурно за тия години съм долял антифриз на цената на нов китайски радиатор. Не си хаби силикона и времето за безсмислени работи, нищо няма да стане според мен.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Re: RE: Re: Голф 3 1.6 - Теч от радиатор
BanneRr_FedaTa написа:Нов радиатор за такъв малък теч все още не мисля да вземам,просто исках да знам ако нанеса силикон на това място(дори и да не спре теча) може ли нещо друго да стане?
Здравей колега,съгласявам се със @stefan4o. Знам,че това е най-скъпият ти вариант,но нали знаеш поговорката,че "евтиното излиза скъпо" Това със силикона ми се струва временен вариант. Колкото да издържи временно(до смяната му) Щом са тръгнали язвите,не се знае къде на пътя ще те остави и ще се отвори по-голяма или друга дупка(не е задължително,но има вероятност),а и ако парче от силикона се откъсне и попадне в магистрала,ще доведе и до запушване.Поне моето мнение е да взимаш едно ново китайско и "напред"
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”