Проблем със зумер и скорости на голф 3 1.8

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Проблем със зумер и скорости на голф 3 1.8

Мнениеот Ivo 1983 » Пон 16 юли 2012 19:54

Здравейте. Накратко. Писна ми зумера на маслото. След замерване - много беше зле като стойност :mrgreen: разглобихме картера и няма да ви говоря цедката какво представляваше :beat_butt2 Изчистихме я и сега дава страшно налягане помпата. Добре, че сработи системата :да: Та мисля да сменя маслото и да сложа
MOTUL 10W-40 Synergie 6100+
Мисля, че не е лошо маслото. Но ако някой има някакво друго предложение нека сподели.
Обаче си нямахме работа и разместихме скоростите. Първа влизаше трудно и уж да я оправим. Видях, че маслото си ми е добро на скоростите, та не е от него. Сега първа влиза още по-трудно и по-често вкарва трета :banghead: ще се мъчим утре да го донастройваме. Но излезе някакъв шум на втора и трета скорост, като търкане на пясък или нещо подобно, който преди това го нямаше. Дали е от това, че разместихме скоростите или още някакъв проблем ще излезе :( Чувам го отпред в ляво и го има само на скорост. Ако някой има идея моля да сподели, че на море ще се ходи и трябва е стегнат голфа до понеделник :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Проблем със зумер и скорости на голф 3 1.8

Мнениеот joker » Пон 16 юли 2012 21:09

Реглаж с пеперудата...вдигаш маншона на лоста,много леко разхлабваш шестограма и стегнато и съвсем леко(градус по градус) местиш по посока или онратно на часовниковата стрелка докато се намести реглажа на скоростите.

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Пон 16 юли 2012 21:25

joker написа:Реглаж с пеперудата...вдигаш маншона на лоста,много леко разхлабваш шестограма и стегнато и съвсем леко(градус по градус) местиш по посока или онратно на часовниковата стрелка докато се намести реглажа на скоростите.

Ние развихме отдолу с ключе 13. От там ги разместихме :bishop А възможно ли е от това разместване да се е появил и този шум ?

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Вто 17 юли 2012 9:41

Деба и гадното ромолене на пясък maikomila :screwy :twisted:
Чудя се да сменя ли маслото на скоростната кутия :banghead:
Ако карам на принципа проба-грешка, няма да го докарам на добър финансов край :lol:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 17 юли 2012 11:04

Отиди да регулира лоста някой, който знае какво точно прави... Маслото никога не е излишно да го смениш, 70/90 пълна синтетика е маслото, като Кастрол TAF-X от Мотобул е над 40 лв./литър на дребно, с подходящи познати може да се напазарува и под 25 лв./литър, на теб /мисля.../ ти трябват 2 литра. Успех!

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Вто 17 юли 2012 14:27

Добре, че маркирахме както си беше първоначално, та най-много да си го върнем на старото дередже :D
Ще видя довечера майстора какво е направил и дано е изчезнал този шум, че се вкарвам във някакви филми за проблеми със скоростната кутия death ...Още вярвам ,че шума е от не добре регулираните скорости - след разбутването им се появи и дано логиката ми излезе вярнa :|

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Вто 17 юли 2012 19:15

Като развитие - утре сипвам MOTUL 10W-40 Synergie 6100+ .Старото масло Еурол излезе калпаво, както предположи и колегата Мунс61 :mrgreen: /урочаса ме mhihi /. На 5000 км е , колата не го гори, но стана на вода scare .Все още се радвам, че сработи системата за ранно предупреждение за маслото и почистихме цедката, че големи поразии щяха да станат. Утре като налея маслото, пак ще замерим налягането за всеки случай, но щом с това масло го прави мисля, че няма да има проблеми с новото :)
За скоростите - като нови са :applause: вече влиза първа мазно и от първия път heavy metal zork Маслото пак са го гледали - пълно до горе Разликатае , че самия лост стои леко накриво при изключване от сскорост, но това ни най малко ми пречи или притеснява :Mr Green Fun Интересно е, че и шума изчезна. Направо беше адски и изнервящ. От какво се причиняваше така и не разбрах. Явно неправилно застаналия скоростен лост правеше някакви магарии :screwy
За сега това - мисля, че всичко по голфа е добре :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”