Имам "малък" проблем - стрелката на таблото ми показва 90 градуса и не мърда без значение градско-извънградско ,показанията на VAG-COM ми показва ,че колата работи на 103 градуса, а пуска перката на 106 - спира на 99, а пък с термо -пистолет антифриза показва 87-88 в казанчето.
На кое да вярвам ??????
Голф3 1.8 ААМ разлика в термопоказанията ...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Голф3 1.8 ААМ разлика в термопоказанията ...
В твоя случай, вероятно, на показанията на таблото.
Двата датчика са идентични като конструкция, а самата конструкция от своя страна не е особенно удачна. Често почват да дават погрешни стойности датчиците.
Щом от няколко места (табло, перки, външен термометър) получаваш близки данни - то предполага се, че грешката ще е в този, даващ различни такива.
Лошото е, че точно 'погрешния' пък ти отговаря за правилната работа на двигателя!
Все пак - обърни внимание, че съм подчертал условните изрази в отговора.
Не мога да гарантирам на 100% думите си, преди да е монтиран нов, изправен (за предпочитане - от официален вносител) датчик за инжекциона.
Двата датчика са идентични като конструкция, а самата конструкция от своя страна не е особенно удачна. Често почват да дават погрешни стойности датчиците.
Щом от няколко места (табло, перки, външен термометър) получаваш близки данни - то предполага се, че грешката ще е в този, даващ различни такива.
Лошото е, че точно 'погрешния' пък ти отговаря за правилната работа на двигателя!

Все пак - обърни внимание, че съм подчертал условните изрази в отговора.

-
- Автомобил:
- Двигател:
А къде се намира този датчик на инжекциона.
Забравих да кажа че датчика след термостата съм го сменил с нов(по номер на шаси)
Забравих да кажа че датчика след термостата съм го сменил с нов(по номер на шаси)
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Датчик след термостата?...
Не схващам за кой датчик говориш.
А иначе този за антифриза седи където са повечето такива - на пластмасовия фланец на главата в посока радиатора:

А иначе този за антифриза седи където са повечето такива - на пластмасовия фланец на главата в посока радиатора:
-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Датчик след термостата?...![]()
Точно този на антифриза-на пластмасовия фланец с четирите крачета.Той е нов.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И кога се установи "разликата' в показанията,преди или след смяната на CTS?Изобщо малко предистория на смяната.Имаш и още един "базов" датчик-switch на перката,обикновено работи точно-първа степен около 92-95,втора над 102.
Аз също съм установил разлики,хем на оригинален сензор,греши ми в диапазона до 90(показва по-малко на таблото),около 90 разликата намалява до +/_ 2 градуса и при включване на перка си отговаря позицията.На друга кола,сензорът е сменян и специално резисторът отговарящ за стрелката работи завидно точно!На Ваг-Ком не съм ги закачал никога.
Аз също съм установил разлики,хем на оригинален сензор,греши ми в диапазона до 90(показва по-малко на таблото),около 90 разликата намалява до +/_ 2 градуса и при включване на перка си отговаря позицията.На друга кола,сензорът е сменян и специално резисторът отговарящ за стрелката работи завидно точно!На Ваг-Ком не съм ги закачал никога.
- nokia_n80
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си сменил датчика с неоригинален такъв,ще ти показва грешни стойности,поне при мен беше така
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”